عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود




عملیات آفندی قادر در منتهی علیه شمال‌غربی‌ خطوط مرزی کشور ایران و با حضور چشمگیر نیروهای مردمی انجام شد که ضربه سنگینی را به دشمن بعثی وارد کرد. این عملیات در حالی طرح ریزی و اجرا شد که رکود قابل توجهی جبهه‌های جنگ را فراگرفته بود.

 

آخرین عملیات قبل از عملیات قادر:

عملیات بدر در ابتدا موفق بود ولی به دلیل به کارگیری وسیع سلاح های شیمیایی توسط عراق،اهداف تصرفی تثبیت نشد و عملیات بدر آخرین عملیات گسترده نیروهای اسلام در مقابل عراق قبل از عملیات قادر بود.بر اساس تصمیمات فرماندهی کل،نیروهای ایرانی برای حفظ روحیه تهاجمی خود و جلوگیری از رخوت و سستی یگان‌ها و پرهیز از تلفات سنگین ناشی از عملیات‌هایی که به دلایلی به موفقیت منجر نمی‌شد ماموریت یافتند تا با اجرای گشتی‌های رزمی آرامش را از دشمن سلب نموده و راهی برای انجام یک عملیات گسترده باز نماید.در این میان تنها منطقه‌ای که می‌توانست با توجه به وضعیت آب و هوا عملیات گسترده‌ای در آن انجام شود منتهی علیه شمال غربی‌ خطوط مرزی کشورمان بود که در صورت موفقیت اهداف قابل توجهی را تامین می‌کرد.


 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1099
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

نخستین عملیات مستقل ارتش پس از عملیات بدر

عملیات «قادر» در 24 تیر ماه 1364 نخستین عملیات مستقل ارتش پس از عملیات بدر بود و سرهنگ «علی صیاد شیرازی» فرماندهی آن را بر عهده داشت.در این عملیات یگان‌هایی از سپاه و ارتش حضور داشتند.

این عملیات دو ماهه طی سه مرحله و با نامهای قادر 2،1 و 3 اجرا شد و هدف از انجام آن در غرب،تسلط بر شهر «سیدکان» استان «اربیل» عراق و آزادسازی بلندی‌های منطقه بود.

رزمندگان ایرانی درساعت 2بامدادبا رمز«یاصاحب الزمان(عج)»خطوط پدافندی دشمن را شکافته و از غرب شهر «اشنویه» ایران به سوی بلندی‌های«کلاشین» عراق پیشروی کردند. در هر یک از مراحل این عملیات هدف‌هایی تأمین شد،اما عواملی هم‌چون پاتک‌های سنگین دشمن سبب گردید تا سرانجام این عملیات در تاریخ 18شهریور ماه 1364 با عدم موفقیت کامل روبرو گردد و تنها به انهدام نیروها و ماشین جنگی دشمن اکتفا شود. سرهنگ «حسن آبشناسان» فرمانده تیپ 23 نوهد نیروهای تکاور ارتش در روند این عملیات به شهادت رسید.

نتیجه این عملیات پیوسته،آزادسازی بلند‌ی‌های «سر سپندار»،«کلازرده» و «بربرزیندوست»، آسیب 3 گردان پیاده کماندویی از سپاه پنجم عراق و کشته و زخمی شدن و اسارت 1020 تن از نیروهای دشمن بود.

خلاصه گزارش عملیات :

نام عملیات: قادر (سه مرحله پیوسته)

زمان اجرا: 24/4/1364

مدت اجرا: 2 ماه

تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر): 1020

رمز عملیات: یا صاحب الزمان

مکان اجرا: غرب شهر اشنویه ایران ـ شمالی‌ترین نقطه از خط جنگ

ارگان‌های عمل‌کننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی

اهداف عملیات: آزاد‌سازی بلندی‌های منطقه معروف به کلاشین



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 906
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

مقدمه

اهداف عملیات

موقعیت منطقه

استعداد دشمن

سازمان رزم خودی

طرح عملیات

شرح عملیات

نتایج عملیات

مقدمه

ارتش عراق پس از شكست در عملیات بیت المقدس و عقب نشینی سراسری خود،ارتفاعات مهم و سركوب مرزی را در اختیار داشت و به این ترتیب چند شهر مرزی همچون مهران زیر دید و تیر دشمن بود.

ارتش عراق با استقرار نیروهای خودی روی ارتفاعات مرزی مهران،علاوه بر ایجاد تسلط بر این شهر، موفق شده بود با نیروی كمتری از منطقه بدره پدافند كند.حال آن كه عقب راندن دشمن از روی ارتفاعات مرزی،پدافند در دشت را به او تحمیل می كرد و در نتیجه نیروی بیشتری زمین گیر می شد.بر همین اساس،طرح تأمین مهران-به عنوان دومین عملیات محدود در شرایط جدید – در دستور كار قرار گرفت.

اهداف عملیات

- آزادسازی شهر مهران از زیر دید و تیر دشمن.

- ایجاد سهولت در برقراری ارتباط شهرهای دهلران-مهران و نیز ایلام-مهران.

- تحمیل خطوط پدافند به دشمن و كشاندن او از ارتفاعات به دشت.

انهدام دشمن

بازپس گیری ارتفاعات و عوارض حساس زالوآب-كه به این وسیله دید دشمن نسبت به تنگه كنجاپنجم و حوالی سد كناپنجم و دشت مهران كور گردید.

آزادسازی ارتفاعات «نمه كلان بو» و قسمتی از ارتفاعات قلاویزان -كه دشمن را از تسلط كامل بر شهر مهران محروم كرد و متقابلاً شهر بدره و عقبه دشمن به زیر دید قوای جمهوری اسلامی درمی آمد.

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 865
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 


نخل‌ها ایستاده می‌میرند /عکس

 

پیکر مطهر یکی از شهدا که در عملیات آذر ماه 1360 حضور داشت.پیکر این شهید،تیر ماه 1361 در ارتفاعات تنگه کورک سر پل ذهاب،پس از عقب نشینی دشمن بعثی پیدا می‌شود.

 

در اولین نگاه که تو را دیدم دلم لرزید و اشک هایم سرازیر شد ولی با این حالن می دانستم  بخندم ازشوق دیدارت یاگریه کنم به حال خودم که جا مانده ام.ولی هر چه بود عظمت خدا را می دیدم،راستین بودن دینش را و اخلاص شما فرزندان خمینی کبیر را.

دیدم هنوز بند پوتینت برای دفاع از اسلام  محکم و کوله پشتی ات پر از توشه ی تقوا است که پیامبر اکرم (ص)فرمود:بهترین توشه برای انسان تقـوا است.

و چه زیبا پیام مقاومت را برای نسل های بعد از خود به یادگار گذاشتی.آری سرو نشانه ی ایستادگی است و این ایستادگی نشان از قدم های آهنین تو در دفاع از ولایت و حریم دینت بوده.و تو  آیه ی وحی را به اثبات رساندی که:

شهدا زنده اند و نزد پروردگارشان روزی می خورند.

 

شهدا ما زمینیان را هم شفاعت کنید.

 

عشق را بـا خـون خـود کردی تـو معنـا ای شهیـد!  

خـویـش را بـردی بـه اوج عـرش اعـلا ، ای شهید!  

زنـدگی تسلیم   ِ تـو شد ، مــرگ خــالی از عــدم  

زنـده تــر از تـو نمی بینـم بـه دنیــــا ای شهیـــــد!  

مثـل دریــائی کـه از تـو  مـــــی وزد حُـجب و حیــا  

مثــل گلزاری کــــه می بینـم  مصفّــا ای شهیــد!  

« راه صد ساله به یک شب... » یعنی اینکه تا خدا

در صف  ِ  مستان شدی یک عمر شیدا ای شهید!

در کـلاس عشـق تــو،استــادهــا  بنشستــه اند

کـــز تـو آمـوزنــد ســــرمشق  ِ الفبـــا، ای شهید!

 

تبیان

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 813
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

پس ازفتح خرمشهر ومشخص شدن ناتوانی عراق درجنگ با ایران و تصویب قطعنامه 514 توسط شورای امنیت،طرح ریزی عملیات رمضان با هدف تنبیه متجاوز و ضربه زدن بر قوای انسانی و نظامی رژیم بعث عراق انجام شد.

دفاع مقدس برای رزمندگان و ایثارگران و جانبازان پر از خاطرات شیرین و تلخ است به خصوص شبهای عملیات یا ایام خاصی مانند نوروز،ماه محرم،صفر و رمضان.

بیست و یکم ماه مبارک رمضان برای رزمندگان نه تنها یکی از شبهای قدر است بلکه یادآور عملیات حماسه آفرین رمضان نیز می باشد.

   عمليات رمضان

در این روزها یاد و خاطره شهدای عملیات رمضان را گرامی می داریم که به تأسی از مولایشان امیرمۆمنان علی(ع) با غلتیدن در خون خویش سرانجام زندگی دنیویشان را با شهادت رقم زدند.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 750
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

سرزمین مجاهدت ها و رشادت های رزمندگان بی ادعای هشت سال دفاع مقدس محلی برای تجدید بیعت با آرمان های بلند بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهدا شده است که همواره مورد استقبال عموم مردم و جوانان است.و هر ساله همراه با آمدن بوی بهار و استقبال از سال نو تجدید پیمان می کنیم با شهدای گلگون کفنمان و آغاز می کنیم سال جدید را با عطر و بوی خوش سال های دفاع مقدس که برای عده ای خاطره است و برای عده ای دیگر چراغ راه...

 

http://img4up.com/up2/55580928285476107062.jpg

 

http://img4up.com/up2/77693140682275663815.jpg



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 738
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 

صدام پس از اشغال خرمشهر و به بهانه حمله سراسری اسراییل به جنوب لبنان،قصد داشت جنگ راخاتمه داده و امتیازخرمشهر را برای خودنگهدارد.از سوی دیگر فرماندهان ایرانی با اطلاع از این قصد برآن شدند تا با فتح منطقه‌ای ازخاک عراق و گرفتن امتیاز اراضی،پایان عادلانه‌ای به جنگ بدهند.به این ترتیب عملیات«رمضان»در چهار محور و پنج مرحله از سوی فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایـران طراحی گردید،تا با عبـور ازخط مـرز  بین المللی،یک زمین مثلث شکل به وسعت 1600 کیلومتر مربع تصرف شود.


این منطقه از شمال به «کوشک»و«طلاییه» و پاسگاههای مرزی در جنوب هویزه و حاشیه جنوبی «هورالهویزه» و از غرب به رودخانه اروند ـ در نقطه تلاقی دجله و فرات به نام القرنه ـ تا شلمچه درغرب خرمشهر و از شرق به خط مرزی شمالی ـ جنوبی و از کوشک تا شلمچه منتهی می‌شد.مهندسی عراق درمنطقه شمال غربی «بصره» و «تنومه» خطوط پدافندی عراق را با ساخت یک کانال به طول 30 و عرض 1 کیلومترـ که مختص پرورش ماهی بود ـ با پمپاژ آب و احداث موانع و کمین و سنگرهای تیربار به عنوان مانعی اساسی و بازدارنده از حملات احتمالی نیروهای ایرانی به سوی بصره تدارک دیده بودند.همچنین در قسمت جنوبی منطقه ـ روبروی شلمچه ـ آب رها شده بود تا از هرگونه تردد نیروهای زرهی و پیاده،عملا ممانعت به عمل آید.  

  عملیات رمضان؛ نخستین نبرد در خاک دشمن

 

سرانجام عملیات رمضان در شب 21 ماه مبارک رمضان و سالروز شهادت امام علی(ع) در ساعت 21 و 30دقیقه شامگاه 23تیر1361 با رمز «یا صاحب الزمان ادرکنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره آغاز شد.در این حمله 10 تیپ از سپاه و دو لشکر از نیروی زمینی ارتش حضور داشتند که تحت امر 4 قرارگاه عملیاتی کار می‌کردند.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 790
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

 

پرونده هشت سال دفاع مقدس در بعد سخت افزاری آن

با شكست منافقان در عملیات مرصاد بسته شد.

این نبرد که به نحوی می‌توان آن را نهروان ایران نامید،در روزهای آغازین مردادماه سال 67 در گرفت و با شکست سنگین نیروهای مسعود رجوی پایان یافت.

بحث اصلی اینجاست که شکست منافقین در عملیات مرصاد که فروغ جاویدان نامیده می‌شد چه دستاوردها و بازتاب‌هایی در داخل و خارج از کشور از خود برجای گذاشت.نکته حائز اهمیت مقطع حمله این گروهک بود.

در فاصله پذیرش قطعنامه 598 توسط،توسط حضرت خمینی(ره) که ایشان از آن به عنوان نوشیدن جام زهر نام بردند،تا حالت قطعیت یافتن آن،زمانی بود که منافقین به آن به عنوان فرصتی مغتنم جهت ساقط كردن نظام جمهوری اسلامی ایران(به زعم خود) نگاه می‌کردند.

از طرفی،نظر بر این که در آن برهه توجه عمده نیروهای ایران به جنوب کشور بود،منافقین در این فکر بودند که از طریق جبهه غرب در طی چند روز حكومت اسلامی ایران را براندازند.

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 820
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

خبر سقوط اسلام‌آباد غرب در تهران مردان شورای عالی دفاع را سردرگم کرده بود.آنان هنوز گمان میکردند با ارتش عراق طرفند و لذا آغاز این حمله با دانسته‌های آنان از توانایی ارتش عراق نمیخواند.همان شب تیمسار شهید صیاد شیرازی،مرد روزهای سرنوشت ساز عازم منطقه شد.

 

متن زیر قسمتی از خاطرات این امیر سرافراز سپاه اسلام در مورد عملیات مرصاد است:

«شبانه خودم را با یک فروند هواپیمای فالکون به کرمانشاه رساندم و صحنه پیشروی دشمن را از نزدیک مشاهده کردم و متوجه اوضاع شدم.

چنان جو پریشانی و اضطراب در مردم ایجاد شده بود که سراسیمه از خانه بیرون آمده بودند.از طرفی جاده کرمانشاه به بیستون از خوردوهایی که درانتظار جابه جایی بودند،مملو بود و ترافیک سنگینی ایجاد شده بود.

بر این اساس با یک فروند هلی کوپتر از فرودگاه به سمت یکی از قرارگاههای تاکتیکی سپاه پاسداران مستقر در طاق بستان حرکت کردیم.

نیمه شب چهارم تیر ماه بود و تا ساعت یک ونیم نتوانستیم ماهیت دشمن را به دست آوریم که چه کسی است که همین طور در حال پیشروی است.ساعت 5 به پایگاه رفتم.همه را آماده و مهیا برای توجیه دیدم.پس از توجیه خلبانان تاکید کردم وضعیت خیلی اضطراری است.چاره‌ای نداریم هلی کوپترهای کبری باید آماده باشند.یک تیم آتش آماده شد ابتدا خودم با یک هلی کوپتر 214 برای شناسایی دقیق و هماهنگی به سمت مواضع حرکت کردم و به این ترتیب اولین عملیات را علیه نیروهای مهاجم و منافق آغاز کردیم.

صبح روز پنج مرداد عملیات با رمز یا علی(ع) آغاز شد.در تنگه چهار زبر چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود.

جاده به زودی انباشته از ادوات سوخته شد.

همزمان با عملیات هوانیـروز علاوه بر گروه‌های مردمی،تعدادی از لشکرهای سپاه نیز که از جنوب به غرب آمده بودند،وارد عملیات شدند.راه از هر سو به روی بازماندگان کاروان بسته شده بود و آنان به سختی می توانستند به عقب برگردند.بعضی از آنها به روستاها پناه بردند و بعضی هایشان با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه داده بودند.

عملیات که تمام شد در جاده کرمانشاه - اسلام آباد غرب هزاران کشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتارکرده بودند.کسانی که روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند.

حالا من از این عملیات نتیجه می گیرم که چقدر خداوند متعال ما را و رزمندگان اسلام و انقلاب را دوست دارد که در هرزمان طوری مقدر می کند که بسیاری از مشکلات ما باید با حالت سرافرازانه حل شود.

خداوند می فرماید:بجنگید تا آن کفار که من می خواهم به دست شما عذابشان بدهم و به ما قول و وعده می دهد تا آنها را خوار کند و به شما پیروزی وعده میدهد و قلبهای شما را شفا بخشد.کدام قلب ها؟ قلبهایی که قبل از این عملیات گرفته و غم زده بود.

رزمندگان اسلام قلب و دلشان با امامشان برای همیشه گره خورده بود. امام اشاره‌ای دارند که پذیرش قطعنامه مثل نوشیدن زهر بود برای رزمندگان اسلام که سالها فداکاری کرده بودند.در حالی که هشت سال تلاش شده بود بعد از آن ما دلمان می خواست به صورتی دیگر نبرد تمام می شد.دلمان گرفته بود.اما خداوند با این پیروزی بزرگ و با این کشتار دسته جمعی بدترین و خبیث ترین دشمنانمان به دست ما،موجب رضایت خاطر رزمندگان اسلام شدو پایان نبرد هشت ساله دفاع مقدس با این عملیات درخشان مرصاد انجام گرفت.»

 

 

 

یاد و خاطره شهدای سرافراز هشت سال دفاع مقدس زنده و راهشان پررهرو باد.

 




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 783
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 7 مرداد 1391

27 تیر 1386 ساعت 14:43

تنها بعد از گذشت چند روز از پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی ایران در27 تیرماه 1367،رهبر منافقین فرمانی را مبنی بر آماده باش کلیه نیروها و قطع تمام مسافرت ها و ترورها صادر کرد و این پیام از جانب وی برای تمامی نیروها قرائت شد:


«طلسم جنگ در حال شکستن است...رژیم شل شده...باید ضربه کاری را بزنیم»

در بررسی عواملی که زمینه لازم برای حمله منافقان به ایران از نقطه نظر تئوریسین‌های نظامی سازمان منافقین میتوان به عواملی اشاره داشت که مهمترین آنها عبارتند از:

الف) مبهم بودن آینده سازمان:

 

سازمان منافقین به لحاظ این که در جریان جنگ تحمیلی از عوامل اطلاعاتی خویش در کمک‌ رسانی به ارتش عراق استفاده میکرد،در استراتژی نظامی صدام حسین از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود،اما در صورت انعقاد قرارداد صلح دائم،این سازمان دیگر چنین کارکردی نداشت و لذا از نظر موجودیت با خطر جدی مواجه میشد.در چنین وضعیتی سازمان برای بقای خود در دسترس‌ترین گزینه را استفاده از فرصت بدست آمده در جهت سرنگونی نظام ایران میدانست.




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 725
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : جمعه 6 مرداد 1391

 

 

در آغاز با عملیات مرصاد......

شرح عملیات


پذیرش قطعنامه598،از سوی ایران،عراق را در بن بست سیاسی و نظامی قرار داد،و بر گروه ها و عناصر «اپوزیسیون» نیز شوک شدیدی وارد ساخت.در این میان،منافقین تنها گروهی که همه حیثیت و هستی خود را در گرو جنگ نهاده بودند،برای خروج از بن بست، توطئه ای که ماموریت اجرای آن را به عهده داشتند را به مرحله اجرا در آوردند.

آنان در تحلیل های دورن گروهی خویش،امکان قبول آتش بس از سوی ایران را ناممکن دانسته و باور داشتند که جمهوری اسلامی زمانی قطعنامهرا می پذیرد که از جنبه های سیاسی، نظامی و اقتصادی به بن بست کامل رسیده باشد و تحت چنین شرایطی سقوط حتمی،و قدرت به سازمان منتقل خواهد شد.بنابراین فرصت پیش آمده را زمان مناسبی دانسته و علی رغم آن که طرح حمله به ایران برای سالگرد جنگ تدارک دیده شده بود، زمان آن دو ماه به جلو انداخته شد.

عراق به حمایت و پشتیبانی تسلیحاتی و هوایی از منافقین،نیروهای خود را از انجام دخالت مستقیم در ورود به عمق خاک ایران برحذر داشت و ابتدا برای کاستن از حجم نیروهای خودی در غرب،اقدام به تک وسیعی در خرمشهر نمود وسپس با هجوم و آتش سنگین در منطقه سرپل و صالح آباد،این مناطق را تصرف کرده و راه ورود منافقین به داخل را هموار ساخت،عراق هم چنین، پس از ورود منافقین به داخل،جهت پشتیبانی در چندین نوبت،اقدام به بمباران هوایی خطوط و نیروهای ایرانی کرد و هلیکوپترهای نیروبر عراق نیز، مرتبا به پشتیبانی منافقین مشغول بودند.

هدف منافقین ازحمله درعمق خاک ایران،باچندین تانک برزیلی دجله(دارای چرخهای لاستیکی  و سرعتی معادل 120 کیلومتر درساعت)،تسخیر چندین شهر ودرآخر رسیدن به تهران و بدست گرفتن قدرت بود،بر طبق زمانبندی،نیروها بایستی ساعت 6 بعد از ظهر روز دوشنبه 3 مرداد به کرند و ساعت 8 شب به اسلام آباد و 10 شب به کرمان شاه رسیده و در این شهر،دولت خویش را اعلام نمایند.اگرچه در ساعت های  مقرر به کرند و اسلام آباد رسیدند،اما در مسیر اسلام آباد - کرمان شاه و گردنه حسن آباد، از پیشروی آن ها جلوگیری شد. 

در این عملیات (فروغ جاویدان) منافقین با 25 تیپ (هر تیپ 200 نفر) شرکت داشتند و بدین ترتیب مجموعاً بین 4 تا 5 هزار نیروی عملیاتی وارد ایران شدند.مقارن ساعت 14:30 در تاریخ 3/5/67 منافقین و ارتش عراق عملیات مشترک خود را با هجوم زمینی از طریق سرپل ذهاب  و هلی برد از جنوب گردنه پاطاق (نزدیکی سرپل ذهاب) آغاز و به طرف شهر کرند غرب پیشروی کردند و حدود ساعت 18:30 اولین تانک های عراقی با آرم منافقین وارد شهر شدند و پس از تصرف شهر به طرف اسلام آباد غرب پیشروی کرده،به محض رسیدن به مدخل شهر،اقدام به قطع برق و ارتباط مخابراتی و هم چنین تیراندازی و آشفته نمودن اوضاع کردند.

تعدادی از نیروهای سپاه و مردم با آنان درگیر شدند که به علت عدم انسجام نیروها و آمیختگی منافقین با مردم،اوضاع از کنترل نیروهای نظامی خارج،و شهر به تصرف آن ها در آمد.سپس با استفاده از تعداد زیادی تانک دجله و خودرو نیروهای پیاده به طرف کرمان شاه عزیمت کردند که در منطقه حسن آباد (20 کیلومتری اسلام آباد) به دلیل سازماندهی جدید رزمندگان ایرانی و جمع آوری نیرو، منافقین زمین گیر شدند.

نیروهای خودی در فاصله 200 متری آنان در ارتفاعات  چهارزبر ضمن تشکیل خط پدافندی با آنان درگیر شده،و بعد از ظهر 4 مرداد با محاصره شهر اسلام آباد،به منظور انسداد عقبه و راه فرار، سه راه اسلام آباد-کرند را قطع،و آن ها را محاصره کردند.نیروهای اسلام در روز 5 مرداد عملیات  مرصاد را به رمز یا علی بن ابی طالب(ع) آغاز نمودند و طی چندین ساعت،صدها تن از منافقین را به هلاکت رسانده، و مابقی را به فرار وا داشتند.

دراین عملیات،رزمندگان اسلام از قسمت سه راهی اهواز(پشت پمپ بنزین اسلام آباد)دشمن را دور زدند و تلفات زیادی به منافقین وارد کردند.دراین عملیات بیش از 2500 تن از منافقین به هلاکت رسیدند و بیش از چهارصد دستگاه خودرو، نفربر و تانک آنان منهدم شد. 

گزارش ها


در حالی که عراق با بازپس‌گیری اغلب مناطقی که طی سال‌های گذشته از دست داده بود. می‌رفت تا با اقدامات بعدی صحنه نبرد را بیش از پیش به نفع خود تغییر دهد.پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران در تاریخ 27/4/1367 موجب گردید ارتش عراق در اقدامی شتاب زده،منطقه خوزستان را بار دیگر مورد هجوم گسترده قرار داده و تا جاده اهواز ـ خرمشهر پیشروی کند و خرمشهر را نیز در معرض تهدید قرار دهد.این تهاجم عراق ـ که دو بار دیگر نیز تکرار شد ـ با مقاومت شدید سپاهیان اسلامی خنثی و ارتش عراق تا مرز، عقب رانده شد.

به این ترتیب،دشمن در حالی که از تصرف خوزستان ناامید شده بود،تهاجم دیگری را در تاریخ 3/5/1367 از طریق مرکز کرمانشاه و با به کارگیری نیروهای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) آغاز نموده و در حالی که اغلب یگان‌های ایران در جبهه جنوب مستقر بودند،تا تنگه چهار زبر (بین اسلام‌آباد و کرمانشاه) پیشروی کرد.در پی حرکت دشمن،قوای خودی به سرعت وارد عمل شده و با انجام عملیات موسوم به «مرصاد» به مقابله با منافقین برخواستند.


هدف
انهدام عناصر ضد انقلاب (منافقین)



استعداد دشمن

 


منافقین،حدود 30 تیپ رزمی جهت تهاجم خود به خاک ایران تشکیل داده بودند.هر تیپ 170 نفر نیروی رزمی (20 زن و 150 مرد) در اختیار داشت که به همراه نیروهای پشتیبانی به 280 نفر می رسید و دارای دو گردان پیاده،یک گردان تانک،یک گردان ادوات و یک گردان ارکان و پشتیبانی رزم بود.تعداد کل نیروی رزمنده حدود 5200 نفر ونیروی در صحنه به حدود 7000 نفر می رسید. 


تجهیزات منافقین نیز عبارت بود از‌:

120 تانک سبک کاسکا و پل برزیلی،40 نفربر PMP،30 توپ 122 میلی‌متری،حدود 240خمپاره‌، 1000آرپی جی هفت،700 تیربار،20توپ106میلی‌متری،60مسلسل دوشکا وحدود1000 خودرو.


سازمان رزم خودی

قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص)
قرارگاه نجف
لشگر 6 پاسداران به استعداد 7 گردان
لشگر 32 انصار الحسین(ع) به استعداد 7 گردان
لشگر 57 اباالفضل(ع) به استعداد 2 گردان
لشگر 155 ویژه شهدا به استعداد 3 گردان
لشگر 9 بدر به استعداد 6 گردان
تیپ مستقل 12 قائم(عج) به استعداد 3 گردان
تیپ مستقل 75 ظفر به استعداد 1 گردان
تیپ مستقل 66 ولی امر(عج) به استعداد 3 گردان
تیپ مستقل 36 انصار المهدی به استعداد 3 گردان
معاونت فرهنگی قرارگاه نجف به استعداد 1 گردان
کمیته انقلاب اسلامی به استعداد 2 گردان
قرارگاه مقدم نیروی زمینی سپاه
لشگر 27 محمد رسول الله(ص) به استعداد 4 گردان
لشگر 17 علی ابن ابیطالب(ع) به استعداد 1 گردان
لشگر 33 المهدی(عج) به استعداد 1 گردان
لشگر 71 روح الله  به استعداد 3 گردان
سپاه ناحیه لرستان به استعداد 2 گردان
قرارگاه سپاه هشتم
لشگر 5 نصر به استعداد 2 گردان
تیپ مستقل 29 نبی اکرم (ص) به استعداد 4 گردان
تیپ مستقل 59 مسلم بن عقیل به استعداد 1 گردان
قرارگاه رمضان به استعداد 1 گردان
نیروهای کرند و اسلام آباد به استعداد 1 گردان
عناصری از لشگر 21 امام رضا(ع) و ارتش

نتایج عملیات

- عقب راندن دشمن از خاک ایران اسلامی

- به هلاکت رساندن حدود 2000 نفر و به اسارت درآوردن 250 تن از نیروهای دشمن.

 

گزارش تصویری

 

 

 

 

 

 


 




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 804
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : جمعه 6 مرداد 1391


روز ۵ مرداد ۱۳۶۷ آغاز عملیات «مرصاد» است؛ عملیاتی که چند روز پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ و آتش‌بس جنگ ایران و عراق شروع شد.آنانی که این بار به مرزهای غرب ایران حمله کردند نه عراقیان بعثی که اعضای سازمان مجاهدین خلق(منافقین)به سرکردگی مسعود رجوی بودند که با عملیات «فروغ جاویدان» و با شعار «امروز مهران، فردا تهران» وارد خاک کشور شده و با عملیات متقابل قوای مشترک بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هوانیروز مواجه شدند.

طی درگیری سختی که درمنطقه «چهارزبر»اتفاق افتاد،بسیاری ازنفرات مجاهدین خلق کشته  شدند و بخش اعظم تجهیزاتشان منهدم و حتی با بسته شدن سه راه اسلام آباد ـ ملاوی‌،راه عقب‌نشینی آنان نیز مسدود شد.برخی منابع تعداد کشته‌های آنان را در این عملیات بین ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر ذکر کردند.

خبرگزاری فارس تصاویری از این عملیات را برای اولین بار منتشر کرده که با دوربین محمد حسین حیدری به ثبت رسیده است.

http://www.tarikhirani.ir/Images/NewsGallery/2012-07-26_07.24.43_mersad9.jpg

http://www.tarikhirani.ir/Images/NewsGallery/2012-07-26_07.37.02_mersad23.jpg

 

 

http://www.tarikhirani.ir/Images/NewsGallery/2012-07-26_07.21.02_mersad4.jpg

 



:: موضوعات مرتبط: گالری , تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 873
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : پنج شنبه 5 مرداد 1391

بررسی حوادث نیمه اول سال 1367 در رابطه با جنگ ایران وعراق به خوبی نشان میدهد كه از نظر نظامی،دشمن با حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم وهمه جانبه،توان قابل ملاحظه‌ای یافته و در مقابل محاصره اقتصادی ونظامی موجب كاهش نسبی توان نظامی ایران گردید.

در چنین شرایطی با دخالت آمریكا در جنگ و سرنگونی هواپیمای مسافربری ایرانی در اوایل تیرماه سال 67 تهاجم دشمن آغاز شد و در كمتر از سه ماه تمام مناطق تصرف شده توسط ایران را باز پس گرفت.

فعل وانفعالات نظامی نهایتا موجب اقدام شجاعانه و تدبیر حكیمانه رهبر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) مبنی بر پذیرش قعطنامه گردید.

دشمن كه احساس می كرد مواضع نظامی ایران در حالت ضعف قرار دارد،بعد از پذیرش قطعنامه اقدام به دو حمله سراسری در منطقه عملیاتی جنوب وغرب كشور نمود.

 

 

 

در جنوب مجددا تا دروازه اهواز پیشروی كرداما حضور رئیس‌جمهور وقت (مقام معظم رهبری) در اهواز و اعلان باقی ماندن در منطقه تا عقب راندن دشمن باعث شد تا نه تنها سیل نیروهای مردمی به سوی جبهه سرازیر شود،بلكه نیروهای نظامی نیز سریع خود را بازسازی نموده و با حمله به دشمن بیش از 300 دستگاه تانک و نفربر را منهدم نموده و یا غنیمت گرفته و صدها نفر از دشمن را به اسارات درآورده و آنها رامجبور به عقب‌نشینی تا خطوط مرزی نمودند.

درمنطقه غرب نیز دشمن قصد پیشروری داشت كه باتعبیر تاكتیک عقب‌نشینی و نیروهای آماده منافقین را به طرف ایران گسیل نمود و با پروازهای بالگردها و هواپیماهای نظامی پشتیبانی مستقیمی را از ستون نظامی منافقین انجام داد.  

 

ستون نظامی منافقین بعد از عبور از مرز به سمت شهر اسلام‌آباد حركت نمود.

دربین مسیـر مقاومتهای موردی توسط نیروهای پراكنده در منطقه صورت گرفت ازجمله مقاومت در پادگان ابوذر و حماسه شهادت فرماندهان و سربازان پادگان.


ستون منافقین با درک ناصحیح از شرایط سیاسی و اجتماعی داخلی ایران مغرور از پیشروی روی جاده بعد از گذشتن از اسلام آباد به طرف كرمانشاه حركت نمود تا به اصطلاح بعد از آزادی این شهر بتواند راه پیشروی خود را به سوی تهران هموار نماید.

در چنین شرایطی مسوولان نظامی و سیاسی كشور با تدبیری هوشمندانه توانستند عملیات غرور‌آفرین مرصاد را طراحی و با فرماندهی امیر سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران،سپهبد شهید علی صیاد شیرازی و با شركت یگانهای ارتش و سپاه پاسداران اجرا نمایند.
 

 


 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 763
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : پنج شنبه 5 مرداد 1391

 
عملیات غدیر در منطقه شلمچه 2مرداد1367

 
 
پس از قبول قطعنامه 598 از طرف جمهوری اسلامی ایران،رژیم عراق به تصور ضربه زدن مجدد به نظام اسلامی،حملات گسترده ‏ای را علیه ایران آغاز كرد.از این‏رو عملیات غدیر جهت دفع این تجاوز،در منطقه شلمچه توسط رزمندگان اسلام به اجرا درآمد.

اما پاسخ سریع و قاطع ملت ونیروهای اسلام،بسیار تكان دهنده و هشیارانه بود و تلفات سنگینی را به نیروهای متجاوز در منطقه وارد آوردند.

در این عملیات،صدها كیلومتر از سرزمین‏ های میهن اسلامی‏مان كه به مدت 3روز به اشغال متجاوزین در آمده بود،باز پس گرفته شد و رزمندگان موفق شدند بخش‏هایی از استان خوزستان در منطقه عمومی شلمچه، جاده خرمشهر،اهواز،پادگان حمید و جفیر را آزاد ساخته و دشمن بعثی را در منطقه جنوب تا مرزهای بین‏ المللی عقب برانند.

 در این عملیات علاوه بر كشته و زخمی شدن تعداد زیادی از قوای دشمن و چند درجه‏ دار عالی رتبه،چندین تیپ و گردان زرهی و پیاده و كماندویی بعث به میزان 60 الی 100 درصد منهدم شد.


  
جبهه جهادگران مجازی



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 796
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : دو شنبه 2 مرداد 1391

 

در سال 1354 به خدمت سربازی رفت.به گفته خودش،اين دوران يکی از تلخ ترين ايام زندگانی اوست.ولی با اين همه،هرگز دست از کارهای خود برنداشت و همچنان اين دوران سخت را با قدرت و ايمان پشت سرگذاشت.او در سخت‌ترين شرايط نيز سعی کرد تا لطمه‌ای به عقايد و ايمانش وارد نشود.اين راه و رويه را در طول سربازی به ديگران هم منتقل ميکرد و به اين وسيله اطرافيان را تحت تأثير قرار ميداد.

 

سال اول رادر«لشکرک»تهران گذراند و سال بعد به«توپخانه اصفهان»منتقل شد.در آن‌جا حاجی و هشت نفر ديگر از سربازان را در آشپزخانه پادگان به کار گرفتند.

 

در آن زمان،سرلشکر«ناجی»که بعدها فرماندار نظامی اصفهان شد،فرمانده پادگان بود؛ آدمی رذل و پست که به ظالمی و بی دينی معروف بود.

 

درهمان سال،وقتی ماه مبارک رمضان فرا رسيد،محمدابراهيم با بقيه بچه‌ها صحبت کرد تا برای سحری ساير سربازان غذا درست کنند.به همه خبردادند که هرکس ميخواهد روزه بگيرد،برايش سحری و افطاری درست می کنيم.سربازان هم باشنيدن اين خبر خوشحال شدند و عده زيادی با آغاز ماه مبارک رمضان روزه گرفتند.

چند روزی نگذشته بود که خبر به«ناجی»رسيد.او که عصبانی شده بود،به پادگان آمد و پس از تحقيق و بررسی فهميد که همه اين قضايا زير سر همت است.ابتدا دستور داد تا او را بازداشت کنند.بعد تمام سربازان را در محوطه به خط کرد و يک سطل آب به دست يکی از آنها داد.دستور داد تا به سربازان آب بدهد.معلوم بود که هرکس از خوردن آب خودداری کند،چه عواقب شومی را بايد تحمل کند.

 

به اين ترتيب،همه سربازان را مجبورکرد تا روزه‌هاي خود را باطل کنند.وقتی همت متوجه قضيه شد،ناراحت و عصبانی شد.در واقع ميديد که همه زحماتش به هدر رفته است.همان‌جا تصميم گرفت بلايی بر سر ناجی بياورد و ديگران را از شر او خلاص کند.

وقتی آزاد شدو از بازداشتگاه بيرون آمد،تصميم خودرا باديگران در ميان گذاشت.همگی مشغول کار شدند.آشپزخانه را تميز کردند و کف آن را شسته و بعد مقداری روغن رويش ريختند،ظاهراً همه چيز مرتب بود.

وقتی ناجی برای بازرسی شبانه به آشپزخانه آمد،غافل از همه چيز،طبق معمول هميشه، محکم و باغرور وارد آشپزخانه شد.درست در همان لحظه،روی روغنها سرخورد و روی زمين افتاد؛به طوری که نتوانست ازجايش بلند شود و همراهانش مجبور شدنداو رابه بيمارستان برسانند.

ضربه آن ‌قدر سنگين بود که ناجی به اين زوديها نمی توانست از بيمارستان مرخص شود.همت هم که از خوشحالی سر از پا نمیشناخت،به ديگران خبر مصدوميت ناجی را داد.

و به اين ترتيب،دوباره برنامه افطاری و سحری از سرگرفته شد و سربازان با خيال راحت،ماه مبارک رمضان را روزه گرفتند.

 

پدرشهيد



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 865
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 1 مرداد 1391

آزادی دریاچه «ام النعاج»

طوفان شدید دریاچه کم عمق«ام النعاج»عراق در شمال شرقی‌شهر «بصره» همچنین اسارت نیروهای اطلاعاتی دشمن به دست رزمندگان مجاهدین عراقی از تیپ 9 بـدر در این منطقه، انگیزه‌های طرح و اجرای عملیات «قدس 4‌» شد.

طوفان،عوارض خشک و کوچک بر سطح دریاچه را کنار زد و دریاچه به «اروند رود» متصل شد. این دریاچه از چند طرف به چندین آبراه و روستا ختم می شود و مساحتی در حدود یکصد کیلومتر مربع را داراست و آب آن از رودخانه‌های واقع در خاک ایران تامین می‌شود.

عملیات قدس4 با چهار هدف انهدام نیروی پدافندی دشمن،آزاد‌سازی 150 کیلومتر مربع از دریاچه و تسلط بر بخشی دیگر از هور الهویزه،گرفتن جای پا برای گسترش عملیات و در اختیار گرفتن جناح از دشمن و نزدیکی به بخشی از خشکی‌های شرق دجله در منطقه‌ای به گستردگی 160 کیلومتر مربع به اجرا گذاشته شد.

این عملیات را نیروی زمینی سپاه پاسداران و مجاهدان و پناهندگان عراقی که در قالب تیپ 9 بدر گرد هم آمده بودند،صورت دادند.

حمله ساعت 24 روز 1مرداد ماه 1364 با رمز«یامحمد رسول‌الله(ص)-الله‌اکبر» در حالی آغاز شد که هواپیماهای «پی.سی.7»عراق روزی یکی ـ دو بار سطح منطقه و دریاچه ام‌النعاج را بمباران ایذایی می‌کردند،ولی دشمن در زمان عملیات کاملا غافلگیرگردید،به گونه‌ای که بی‌سیم‌چی فرمانده عراق تسلیم نیروهای ایران شد.

دشمن نیز پس ازسقوط بخشی از مواضع خود،اقدام به اجرای آتش توپخانه نمود و تردد نیروهای ایرانی را درمنطقه با مشکل روبه‌رو ساخت،اما یک عامل ویژه سبب قطع این گلوله باران شد؛به این صورت که شماری از اسرای دشمن به تقاضای همکاری پاسخ مثبت داده و به پای بی‌سیم آمدند و از ُپست شنود با فرماندهی دشمن در عقبه تماس گرفتند و تقاضای نیرو کردند،اما با تقاضای آنان به علت عدم تسلط عراق بر منطقه عملیات مخالفت شد،ولی در برابر تقاضای قطع آتش به این بهانه که بر سر نیJروهای دشمن ریخته می‌شود،موافقت شده و لحظاتی بعد آتش دشمن قطع گردید وبه دنبال آن تردد نیروهای خودی از سر گرفته شد.این عامل در موفقیت عملیات ایران کمک شایانی را در پی داشت.

طی چهار روزعملیات،1فروندبالگرد،10 فروندقایق،چندین قبضه خمپاره‌انداز وچندین پایگاه شناور منهدم و گردان 2 از تیپ 117 دشمن متلاشی گردید.شمار تلفات دشمن دراین عملیات 336تن کشته و زخمی و اسیر گزارش شده است.

علاوه برآن 5فروند قایق،شماری دستگاه‌های مخابراتی و تعدادی سلاح سبک و مقداری مهمات به غنیمت رزمندگان اسلام در آمد.بزرگترین دستاورد عملیات قدس 4،آزاد‌سازی 160 کیلومتر مربع از منطقه هورالهویزه عراق،دریاچه ام‌النعاج (بزرگترین دریاچه منطقه هور)و 20 پاسگاه آبی دشمن بود.


مشخصات عملیات
نام عملیات: قدس 4
زمان اجرا:1/5/1364
مدت اجرا: 4 روز
تلفات دشمن(کشته،زخمی و اسیر:336 تن)
رمز عملیات: یا محمد رسول‌الله (ص)
مکان اجرا: دریاچه ام‌النعاج در منطقه عملیاتی هورالهویزه ـ محور جنوبی جنگ

ارگانهای عمل کننده:نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای مجاهد عراق

 

اهداف عملیات:انهدام نیروهای دشمن، آزادسازی 150 کیلومتر مربع از منطقه هور،گرفتن جای پا برای گسترش عملیات و نزدیکی به بخشی از خشکی‌های شرق دجله

 


سایت ساجد




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 804
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 1 مرداد 1391

فارس:

کتاب«سرگذشت نقـاشی در ایــران» که به تازگی

تـوسط پرویـز بـراتـی منتشـر شده،حـاوی مقدمه و

مطالبی خواندنی درباره نقاشی‌های ایرانی است.

روایت براتی با قصه حضور یک خارجی در لــرستان

شروع میشود که خواندن آن خالی ازلطف نیست:

 




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 699
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : دو شنبه 26 تير 1391

5 خاطره از عملیات رمضان

23تیرماه 1361 مردم ایران در حال راز و نیاز و دعا و شب زنده‌داری بودند که رزمندگان اسلام برای تنبیه متجاوز به معشوق لبیک گفتند و مقابل چشمان حیرت زده دشمن،به  27 كیلومتری خاک دشمن رسیدند.رمضان بود.عطش بود.بوی پیکرهای سوخته از میدان مین می آمد و آنان که از دیدار حق محروم ماندند با آب كانال پرورش ماهی و نهر كیتبان و...وضو گرفتند.7400 نفر از نیروی های دشمن را کشتند و یا زخمی کردند و 1315 اسیر گرفتند .

سیدمسعود شجاعی طباطبایی:محور عملیاتی پاسگاه زید،تیرماه 1361،در عملیات رمضان و در گرمای شدید شلمچه،رزمنده‎ پیكر پاک یک شهید را در آغوش گرفته و برای انتقال به پشت جبهه می‌برد.در عكس شیــمردی از قافله عشق مسافر این دیار را در آغوش گرفته است؛انگار ملائک بال‌ خود را زیر پیكر پاک شهید گسترده‌اند و همگی آمده‌اند تا سبک بالی عاشق را در لیلة القدر عملیات رمضان به‌دست قافله‌سالار و امام شهدا برسانند.

این جاذبه عشق است كه قطرات خون امام خودرا درگذر زمان همچون ستارگان در دل كهكشان پاشیده است و ره‎جویان عشق،چه زیبا این مسیر را دریافتند و راه قبله نور را با كلمات امام راحل فهمیدند و قدم در وادی شهادت گذاشتند.ای هم‎سفران معراج حسین،شما برگزیدگان تاریخ خدایید و از این روست كه حسین شما را در معراج عشق پذیرفته است.راز این انتخاب را كسی خواهد فهمید تا بال در بال كبوتران حرم اُنس بیفكند و چه زیبا توانستید در این معنا غوطه‎ور شوید.كلام برای درک این معنا عاجز است و بازكننده این راز،تنها سكوت است و نه كلام.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 702
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : دو شنبه 25 تير 1391

 

پس از فتح خرمشهر و مشخص شدن ناتوانی عراق در جنگ با ایـران و تصویب قطعنامه 514 توسط شورای امنیت،طرح‌ریزی عملیات رمضان باهدف تنبیه متجاوز و ضربه زدن بر قوای انسانی و نظامی رژیم بعث عراق انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر،دفاع مقدس برای رزمندگان و ایثارگران و جانبازان پر از خاطرات شیرین و تلخ است به‌خصوص شب‌های عملیات یا ایام خاصی مانند نوروز،ماه محرم،صفر و رمضان.

بیست‌و‌یکم ماه مبارک رمضان برای رزمندگان نه تنها یکی از شب‌های قدر است بلکه یادآور عملیات حماسه آفرین رمضان نیز هست.

در این روزها یاد و خاطره شهدای عملیات رمضان را گرامی می‌داریم که به تأسی از مولایشان امیرمؤمنان حضرت علی(ع) با غلتیدن در خون خویش سرانجام زندگی دنیوی‌شان را با شهادت رقم زدند.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 681
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 25 تير 1391

احمدمتوسليان در سال 1332 درمحله امام‌زاده سيد اسماعيل خيابان مولوى تهران ديده به جهان  گشود و درسال 1357 به جرم فعاليت عليه رژيم پهلوی در لرستان دستگير شده و به زندان مخوف فلک الافلاک خرم‌آباد منتقل شد.

تهران - سال 1332

سايه سرد و سربى كودتاى ساخته و پرداخته مثلث شوم سيا،اينتليجنت سرويس و پنتاگون،بر آسمان آفتابى قلب‌الاسد ايـرانِ شورشگر،حكمفرما شده است.

بازيگران اصلى خيمه‌شب‌بازى ننگين"عمليات آژاكس"با نام مستعارقيام ملى 28 مرداد يعنى؛"كيم روزولت،ژنرال نورمن شوارتزكف و اردشير زاهدى "به پشت صحنه خزيده‌اند و اينک،صحنه سياست كشور،جولانگاه قدّاره ‌بندان دار و دسته شعبان بى‌مُخ‌ها،چكمه‌پـوشانِ حكومت نظامى سپهبد زاهدى‌ها و زنان آزاده! شاه‌پرست از قماش پرى آژدان‌قـزى‌ها شده است.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 782
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 21 تير 1391

جنگ بنی المصطلق یا آغاز دوستی

 

غزوه بنی نضیر

 

چکیده

بنى المصطلق نام قبیله ‏اى بود که در بیابانهاى حجاز سکونت داشتند و مانند سایر قبایل عرب از راه دامدارى،زراعت و تجارت روزگار مى‏ گذرانیدند.این قبیله درجنگ احد جزء همدستان قریش بودند و آنها را یارى کردند،مطابق مشهور در شعبان سال ششم هجرت به حضرت محمد(ص) خبر رسید که رئیس این قبیله - حارث بن ابى ضرار - لشکر و ساز و برگ جنگى تهیه کرده و تصمیم دارد بزودى به مدینه حمله کند.

پیغمبر اسلام با شنیدن این خبر دستور بسیج لشکر را داده و ابو ذر غفارى را در مدینه منصوب فرمود و خود با سربازان اسلام حرکت کردند.و در جایى به نام‏«مریسیع‏»به دشمن برخورد کرده و حمله از دو طرف شروع شد.

بنى المصطلق پس از اینکه ده تن کشته دادند،تاب مقاومت نیاورده فرار کردند و اموال آنان که دو هزار شتر و پنج هزار گوسفند بود بهره مسلمانان گردید و زنان و کودکانشان نیز به دست آنان اسیر گشتند.

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 760
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : دو شنبه 19 تير 1391

 

نـوزدهم تيـرماه سالــروز عمليات قدس 3
  

نفـوذ و ضربه به خط دشمن موقعیت منطقه عملیاتی «قدس3» از سوی دشمن به بلندی های «مین منصور» و در میان افراد محلی به «فره سیاه» مشهور است.این منطقه در محور عمومی دهلران طیب در غـرب رودخانه «میمه» قراردارد و دارای تعدادی تپه و بلندی است.

بلندی 208 به سبب اشراف آن بر غرب رودخانه میمه شهرت و اهمیت ویژه ای در هر دو سوی نبرد داشت.دشمن پس از شكست در عملیات بیت المقدس و عقب نشینی سراسری خود كه به آزادی خرمشهر انجامید،بخشی از بلندیهای مرزی جبهه میانی را در اشغال خودنگه داشت تا دید و اشراف كافی بر منطقه عمومی دهلران داشته باشد.طراحی عملیات قدس 3 بر همین اساس و به تناسب راهكارهای موجود در منطقه از دو محور صورت گرفت.

رزمندگان در ساعت 02:45  دقیقه با مداد روز 20تیر 1364 با رمز «یا امام جعفرصادق(ع)» به طور همزمان حمله خود را آغاز كردند.سرعت عمل نیروهای خودی چنان بود كه در همان لحظات نخست،نزدیک به 70 تن از نیروهای عراقی به اسارت در آمدند.نیروها با رعایت اصل غافلگیری و استتار شب،به قرارگاه دشمن در عقبه خط آنان حمله برده و كابلهای برق و مخابرات خط اول آنان را قطع كردند.بدینصورت ارتباط نیروهای دشمن با عقبه خود به منظور خبـردهی و پشتیبانی مختل شد.از آنجا كه هدف این عملیات صرفا نفوذ و ضربه زدن به یگان های دشمن بود،لذا نیروها حتی الامكان از غنیمت گرفتن و انتقال اقلام دست و پا گیر،خودداری كردند و تلاش نمودند تا اساسا امكانات دشمن را منهدم سازند.

 

 


     

 

پس از اجرای موفق عملبات و سرزدن سپیده صبح،دستور عقب نشینی و بازگرد نیروها ی خط شكن به خطوط پیشین صادر شد.دشمن نیز كه با توجه به قطع كابلهای ارتباطی و مخابراتی خود از اهداف این عملیات غافل بود،به طور همه حانبه اقدام به پاتک بر روی بلندیهایی كه از نیروهای ایرانی خالی شده بود كرد و طبیعتا از این ضد حمله سودی نجست.
همزمان با عملیـات قـدس 3،عملیات دیگری تـوسط نیــروی زمینی ارتش در منطقه عملیـاتی «شهرانی»،به منظور باز پس گیری مناطقی كه به تازگی در اشغال دشمن در آمده بود،صورت گرفت.این یورش سبب شد كه تـوجه فرماندهان عراقی به آن محمور معطوف شود،بنابـراین میتوان گفت كه عملیات نیـروهای ارتش به نوعی پشتیبانی عملیات قدس 3بود.

دراین حمله 15دستـگاه خـودروی ایفا(كامیـون)،4دستگاه تانک،15دستگاه خمپاره انداز،10زاغـه  مهمات،مقـر گردان 1 و 2 از تیپ 805 و پمپ بنـزین قرارگاه دشمن درمنطقه منهدم شد.

ضمن آنكه 1470 تن ازنیروهای دشمن كشته و زخمی شده یا به اسارت نیـروهای عمل كننده خـودی در آمدند.

علاوه بر این،چندین دستگاه بی سیم و سیستم های مخابراتی و شماری سلاح سبک و نیمه سنگین از دشمن به غنیمت گرفته شد.

 

نام عملیات: قدس 3 (انهدامی(
20
زمان اجرا: /4/1364
مدت اجرا: یک روز
تلفات دشمن (كشته،زخمی و اسیـر):1470نفر
رمز عملیات: یا امام جعفرصادق(
مكان اجرا: منطقه عمومی دهلران - طیب،در جبهه میانی جنگ
ارگانهای عمل كننده:رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات:نفوذ و ضربه زدن به یگانهای دشمن



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 709
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : دو شنبه 19 تير 1391

 

 

 

 

shahid اس ام اس هفته ی دفاع مقدس

 

یاد و خاطره شهیدان گرامی باد

 

عشق یعنی یک استخوان و یک پلاک

سالهای سال تنهای تنها زیر خاک...

.

چشم پاک دختری از جمله‌ای تر مانده است

چشم‌های پاکش اما خیره بر در مانده است

روی دیوار اتاق کوچک تنهایی‌اش

عکس بابایش کنار شعر مادر مانده است...

.

باز هم در دل جنون آغاز شد / زخم میدانهای مین ابراز شد

باز هم مجنون لیلایی شدیم / بعد عمری باز شیدایی شدیم...

.

باید بهشتی وار در راه خدا رفت / اینگونه در راه حسین سر جدا رفت

باید چو چمران رفت تا اوج رهایی / در باغ آتش سوختن همچون رجایی...

.

روییده ز تربت شهیدان،گل سرخ / پیغام شهید است به دوران،گل سرخ

تا جان دگر فدا کند رهبر را / روییده هزار باغ و بستان،گل سرخ...

.

رفت و برنگشت و این رسم روزگار ماند

چشم جــاده ها هنوز،محو در غبار ماند

این همه شب است و باز،این همه حضور تلخ

فصـل‌هــــای محکـــم خـالــی از بهــار مانـد...

.

ای روشنای خانه امید،ای شهید

ای معنی حماسه جـاوید،ای شهید

چشم ستارگان فلک از تو روشن است

ای برتـر از سـراچه خـــورشید ای شهید

.

ای شهیدان،عشق مدیون شماست / هرچه ما داریم از خون شماست

ای شقایق ها و ای آلاله ها / دیدگانم دشت مفتون شماست...

.

شهادت را نه در جنگ،در مبارزه می دهند

ما هنوز  شهادتی بی  درد  می طلبیم

غافل که شهادت را جز به اهل درد نمی دهند...

.

دید در معــرض تهدیـد دل و دینش را

رفت با مرگ خود احیا کند آیینش را

رفت و حتی کسی از جبهه نیاورد به شهر

چفیـه و قمقمه اش کولــه و  پـوتینش را...

.

رفتن به جهاد نفس راهی است بزرگ / از جبهه گریختن گناهی است بزرگ

ما بر سر پست انقلابیم اکنون / خفتن سر پست اشتباهی است بزرگ...

.

کبوتر و دو پلاک و دو ساک خالی تو / دلم دوباره گرفته زبی‌خیالی تو

تو التماس نگاه کدام پنجره‌ای / که نقش بسته نگاهم به طرح قالی تو...

.

سری که هیچ سرآمدن نداشت،آمد / بلند بود ولیکن بدن نداشت آمد

بلند شد سر خود را به آسمان بخشید / سری که بر تن خود، خویشتن نداشت آمد...

.

گمنامی تنها برای شهرت پرستان درد آور است،

وگرنه همه اجـرها در گمنامیست.

محکمه خون شهدا محکمه عدلیست که ما را در آن به محاکمه می کشند...

.

ای دوست به حنجر شهیدان صلوات / بر قامت بی سر شهیدان صلوات

خدا میداند اگر پیام شهدا و حماسه های آنها را به پشت جبهه

منتقل نکنیم گنه کاریم...

.

شکر  لله شیعه ای نامی شدیم / اهل جمهوری اسلامی شدیم

از خمـینی درس عشق آموختیم / در تنور جنگ و جبهه سوختیم

بیعتی کردیم با سید علی / راه حق در قول و فـعلش منجلی...

.

چفیه‌ی من بوی شبنم می‌دهد / عطر شب‌های محــرم می‌دهد

چفیه‌ی من،سفره‌ی دل می‌شود / جمعه،با مهدی،مقابل می‌شود...

.

در سینه‌ام دوباره غمی جان گرفته است

«امشب دلم به یاد شهیدان گرفته است»

تا لحظه‌ای پیش دلم گور سرد بود

اینک به یمن یاد شما جان گرفته است

.

تا کی دل من چشم به در داشته باشد؟ / ای کاش کسی از تو خبر داشته باشد

آن باد که آغشته به بوی نفس توست / از کوچه ما کاش گذر داشته باشد...

.

ای دشمن حق ما دلیــر و حق پرستیـم

برگرد ! تا سربند یا زهـرا (س) نبستیم...


 

ای شهید

 

ای روشنای خانه امید،ای شهید

ای معنی حماسه جاوید،ای شهید

چشم ستارگان فلک از تو روشن است

ای برتر از سراچه خورشید  ای شهید

«زهره» به نام توست غزلخوان آسمان

با یاد توست مشعل «ناهید» ای شهید

«قد قامت الصلاه» به خون تو سکه زد

در گسترای ساحت تحمید ای شهید

تیغ سحر ز جوهره خونت آبدار

گشت و شکست لشکر تردید،ای شهید

آئینه‌دار خون تو اند آسمانیان

رنگین‌کمان به شوق تو خندید ای شهید

ایمن شدند دین و وطن تا به رستخیز

فارغ شدند زآفت تهدید،ای شهید

در فتنه‌خیز حادثه‌ها جان پناه ماست

بانگی که در گلوی تو پیچید،ای شهید

صرافی جهان ز تو گر نقد جان گرفت

جام شهادتش به تو بخشید،ای شهید

نام تو گشت جوهر گفتار عارفان

«عارف»زبان گشوده به تأکید،ای شهید

کتاب حماسه های همیشه


 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 722
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : دو شنبه 19 تير 1391

 

ما تا آخر ایستاده ایم...

 

 

 

تو می آیی

 

 

 

  شهیدان نیز باز میگردند  

 

 

 

 

 

و آوینـی روایت می کند

 

  

  فتح نهایـی را...

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 528
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 18 تير 1391

 

 

 

ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی

ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی،مشهور به «نوبختی»،«روحی» و گاهی«قمی»،در قرن سوم هجری به دنیا آمد و بیست و یک سال نائب سوم حضرت حجت بن الحسن مهدی "عجل‏الله تعالی فرجه‏الشریف "بوده است.

 خاندان نوبختی

نوبختیان از خاندان‏هاى اصیل ایرانى بوده و همواره همنشین و همراه خلفای عباسی بودند. ایشان در اثر قدرت سیاسى،تـوان اقتصادى و شایستگى‌هاى علمى،پایگاه اجتماعى مناسبى داشتند که با تکیه بر آن،در پیش‏برد تفکّر شیعى و حمایت از شیعیان نقش اساسى داشته ‏اند.

نایب سوم

در سال 305 قمری پس از وفات محمد بن عثمان و توسط خود او به طور رسمی به عنوان نایب امام زمان(عج)معرفی شد.

حسین مردی مورد اطمینان و مورد احترام تمام فرقه ‏های اسلام بود.چنانچه از محمد بن عثمان نقل شده است در جواب شیعیانی که از او سؤال کردند بعد از ایشان چه کسی نائب حضرت حجت خواهد بود،پاسخ داده است:«ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی جانشین من خواهد بود،او نماینده بقیة الله و رابط بین شما و آن حضرت خواهد بود.او وکیل و مورد اطمینان است و از هر جهتی امین است در کارهایتان به او مراجعه نمائید و در گرفتاری ‏هایتان به او اعتماد کنید،من مأمور بودم که این مسئله را به شما ابلاغ کنم که کردم...».

حبس نائب امام زمان (عج)

حسین‏ بن روح نوبختى پنج سال از عمر بابرکت خود در زمان نیابت خاص حضرت حجت ـ عجل ‏الله تعالی فرجه‏الشریف ـ یعنی از سال 312 تا 317 قمری را در زندان«مقتدر»خلیفه عباسى، به سر برده است.

در طول بیست و پنج سال خلافت مقتدر،دوازده وزیـر انتخاب شدند که بعضى دو یا سه بار به وزارت رسیدند.در این سال‏ها،مصادره‏ اموال به قدرى رایج بود که ابوالحسن‏ بن فرات،که سه بار وزارت مقتدر را به عهده داشت،دیوان مخصوصى براى درآمدهاى مصادره‏ اى ایجاد کرد و پذیرفت که از این اموال،روزانـه،مبلغى به خلیفه و مـادر و فـرزندانش بپـردازد.در این زمان،مقام وزارت به کسى داده مى‏ شد که قبول می‏کرد نیاز مالى حکومت را برآورد.علت دستگیری حسین بن روح نیز همین امر بود که ایشان قبول نکرد وجوهات شیعیان را به دیـوان حکومتی بدهد.به همین دلیل توسط مقتدر عباسی حاضر شد حدود پنج سال به زندان برود.

  
زندگی مخفی

حسین ‏بن روح پس از انتصاب به نیابت خاص امام ـ عجل ‏الله تعالی فرجه‏ الشریف ـ مجبور شد مخفى شود.در طول دوران اختفاى وى شلمغانى،رابط او با مردم بود.ولى شلمغانى مدتى بعد به افکار حلولى و غلو گرایش یافت و در نتیجه حسین ‏بن روح او را از مقامش بر کنار کرد.

وفات

حسین بن روح نوبختی در ۱۸ شعبان سال ۳۲۶هجری قمری از دنیا رفت.قبر این شخصیت بزرگوار در محله‌ نوبختیه در بازار عطاران یا شورجه بغداد می ‏باشد که هم ‏اکنون زیارتگاه شیعیان مشتاق حضرت حجت بن الحسن العسکری "عجل‏الله تعالی فرجه‏الشریف" است.

 

   

منابع:

خاندان نوبختی:عباس اقبا،تهران،انتشارات ظهوری

آخرین امید:داود الهامی،قم،مکتب اسلام

 

تاریخ اسلام:شماره سیزدهم

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 766
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 18 تير 1391

12تیـر سالروز سقوط هواپیمای مسافربری ایران توسط ناوگان متجاوز آمریكا

جنایتی که هرگز التیام نخواهد یافت

در دوازدهم تیرماه 1367 شمسی برابر با سوم ژوئیه 1988 میلادی،هواپیمای مسافری ایرباس ایران که از بندرعباس عازم دُبی بود،بر فراز آبهای خلیج فارس و در نزدیکی جزیره "هنگام" مورد هجوم یگان های دریایی متجاوز آمریکایی مستقر در آبهای خلیج فارس قرار گرفت و سقوط کرد.

این هواپیما درزمانی که ایران در نبرد با متجاوزین بعثی که مورد حمایت شرق و غرب قرار داشت با موشک ناو جنگی وینسنس مورد حمله عمدی نیروهای تجاوزگر و جنایت پیشه شیطان بزرگ قرار گرفت حامل 298 مسافر و خدمه بود که تمامی آنها اعم از مرد و زن و کودک و نوجوان و کهنسال با وقوع این جنایت فجیع به شهادت رسیدند.


در میان سرنشینان هواپیما،66 کودک زیر 13 سال، 53 زن و 46 تن تبعه کشورهای خارجی نیز بودند که کشته شدند.ساقط کردن هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران از سوی جنایتکاران آمریکایی،در حقیقت یکی دیگر از مراحل رویارویی استکبار جهانی با ملت بزرگ ایران برای تقویت متجاوزان عراقی در جبهه های جنگ بود.


پس از سقوط این هواپیما،مقامات آمریکایی برای توجیه این جنایت نابخشودنی،دلایل ضد و نقیضی عنوان کردند و کوشیدند این اقدام خصمانه را یک اشتباه قلمداد کنند.اما با توجه به مجهز بودن کشتی جنگی وینسنس به پیشرفته ترین سیستم های راداری و رایانه ای و همچنین مشخص بودن نوع هواپیمای در حال پرواز،مسلم شد که احتمال اشتباه وجود نداشته و این اقدام،کاملاً خصمانه بوده است.

با این حال مقام های آمریکایی پس از چندی،در توهینی آشکار به ملت ایران،مدال شجاعت بر گردن ناخدای این ناو انداختند و بدین سان حمایت رسمی خود را از این جنایت اعلام نمودند.به هر تقدیر،این جنایت نیز در کنار جنایات بی شمار دولت آمریکا،در پرونده سیاه استکبار جهانی ثبت شد و لکه ننگ دیگری بر تارک آن جنایت پیشگان نقش بست

 

"روحشان شاد٬راهشان پر رهرو باد"



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 666
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : Bahram
ت : دو شنبه 12 تير 1391




اين عمليات درجبهه شمالی منطقه استان دهوک توسط سپاهيان قرارگاه رمضان آغازشد.

دستاوردها:

عمليات ظفــر با انهدام تاسيسات نظامی و تاسيسات انتقال بـرق سد دهوک و چند مركز

دولتی عراق به پايان رسيد.

 

شرح عمليات:

 

عمليّات ظفر4 در تاريخ 1366/8/28،با رمزمبارک«يا‌رسول‌الله(ص)»به تلافی شرارتهای رژيم عراق دربمباران مناطق غيرنظامی بـويـژه بيمارستان شهر دهوک و با هدف انهدام تأسيسات اقتصادی و نظامی دشمن در منطقه عمليّاتی استان دهوک آغاز میشود.

رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان،متشكل از تكاوران گردان ويژه شهادت ومبارزين حزب دمكرات كردستان و پشتيبانی آتشباری پرحجم در عمق 250 كيلومتری خاک عراق به مواضع نيروهای بعث يورش می برند و مقر تيپ 119پياده مستقر در شهر دهوک كه حفاظت و هدايت پايگاههای اطراف شهر را به عهده داشت،پس از كشته و زخمی ‌كردن 300نفـر از دشمن به كلی منهدم می كنند.

رزمندگان پس از ورود به شهر دهوک ساختمان پليس و مركز مخابرات آن را به ميزان 40 درصد منهدم می كنند.چهار كارخـانه نيـز كه مايحتاج بعثيان را تأمين می كردند،دچار خسارات عمده می شوند.در جريان اين عمليّات تأسيسات انتقال برق در 6 كيلومتری شمال غربی شهر و يک پارک موتـوری دشمن هدف قرار می گيرد و به آتش كشيده میشود.رزمندگان با مسدود كـردن جاده ترانزيتی دهوک به تركيه(به مدت 9ساعت)كاميونهای حامل سوخت را به آتش می كشند.

با ادامه عمليّات،مركز گردان حفاظت جاده بغداد ـ تركيه گلوله‌باران و بر اثر آن ده پايگاه منهدم میشود و 70تن به هلاكت می رسند.مراكز اقتصادی شهر سهيل نيز از حملات رزمندگان مصون نمیدانند و متحمل خسارات زيادی می شوند.

 

نتايج عمليّات

 

انهدام مقر تيپ 119 پياده عراق مستقر در دهوک.
انهدام تأسيسات انتقال برق سدّ دهوک به ميزان 60 درصد.
انهدام 10 پايگاه حفاظتی جاده ی بغداد ـ تركيه.
انهدام مركز پست و تلگراف،يک پمپ بنزين،مقر پليس و مخابرات به ميزان 40 درصد.
مسدود كردن موقت جاده ترانزيتی عراق ـ تركيه.

تعداد كشته و زخمی دشمن:

بيش از 400 نفر.





:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 780
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 11 تير 1391


از جاذبه های معروف و طبیعی این شهر که هر زمستان شاهد علاقه مندان به ورزش های زمستانی همچون اسکیت و هاکی است، کانال ردیو است که اولین میراث جهانی آن نیز به شمار می‌رود....

 

شهرهایی که 30 درجه زیر صفر برایشان عادی است!

نیمه دوم سال خورشیدی برای بسیاری از کشورهایی که در نیمکره شمالی قرار دارند، سردترین ماه های سال است. به همین دلیل اگر قصد سفرهای خارجی دارید باید بدانید کدام پایتخت ها سردترین هوا را دارند. اما واقعا کدام شهرها هستند که سردترین آب و هوا را در زمستان دارند؟

همان طور که خورشید و گرما برای بسیاری از شهرها یک نعمت خدادادی برای جذب گردشگر است، برای خیلی از شهرها هم برف و سرما جاذبه گردشگری به شمار می‌رود به ویژه برای کشورهای عرب و حاشیه خلیج فارس که خیلی های شان هرگز برف را ندیده اند، برای کسانی که در شهرهای نزدیک به استوا زندگی می‌کنند و همین طور برای کسانی که علاقه مند به اسکی و برف بازی هستند.جا به جایی گردشگران در بین مردمان دو نیمکره نیز همیشه بوده و هست. وقتی که در نیمکره شمالی زمستان است در نیمکره جنوبی هوا دلچسب و گرم است و برعکس همین امر باعث می‌شود خیلی ها که وسط تابستان هوس برف بازی می‌کنند از نیمکره جنوبی به کشورهای نیمکره شمالی سفر کنند.

اما واقعا کدام شهرها هستند که سردترین آب و هوا را در زمستان دارند؟ در این نوشتار 10 پایتخت سرد دنیا را معرفی می‌کنیم:

 

1 – آستانه، قزاقستان

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

این شهر که از سال 1997،عنوان پایتختی خود را از آلماتی گرفته است اگرچه به دلیل معماری منحصر به فرد خود شهرتی جهانی پیدا کرده اما دمای منفی 52 درجه آن نیز،سرمای زایدالوصفی را نصیب آن کرده است.ساختمان هایی همچون کاخ صلح، کاخ ریاست جمهوری آکاوردا یا مسجد نور آستانه که معمولا در مسیر هر بیننده ای قرار دارند از جمله بناهای معروف این شهر به شمار می‌روند. بنای 105 متری بی ترک (Bayterek) و برج دیده بانی آن سمبل این شهر بوده و به گفته ای داستانی – افسانه ای و تاریخی از درخت زندگی، پرنده افسانه ای شادی و تخم مرغ را در خود جای داده است.

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

 

2 – اولانباتور، مغولستان

شهر اولانباتور که دمای آن در زمستان به 49 درجه زیر صفر نیز می‌رسد، در ساحل رودخانه تول قرار گرفته و دور تا دور آن را چهار کوه مقدس با جنگل هایی از درختان کاج به هم تنیده با سراشیب های شمالی و دامنه های چمنزار جنوبی پوشانده است.

تابستان های این شهر گرم است اما زمستان هایی بسیار خشن داشته به نحوی که حتی محلی های عادت کرده به این آب و هوا نیز مجبور به پوشیدن پوستین های مخصوص از جنس پشم شتر می‌شوند.

 

 

3 – منیسک، بلاروس

شهر منیسک برخلاف دمای منفی 40 درجه زمستانی خود به داشتن مردمانی خون گرم شهرت دارد.خیابان های تمیز،پارک های پردرخت و خیابان هایی که به لطف کم بودن گردشگر همواره خالی است.با این وجود مملو از جاذبه هایی است که مورد طبع تمام بازدیدکنندگان فرهنگی به شمار می‌رود.سیرک منیسک از جمله مکان هایی است که ارزش یک بار دیدن را داشته و به خصوص محل خوبی برای تفریح کودکان به شمار می‌رود.گذشته از تمام این ویژگی ها، ارزان بودن خدمات و هزینه های تفریحی این شهر نسبت به اکثر شهرهای اروپایی، موضوعی است که تا حد بسیار زیادی یخ دمای زیر صفر آن را برای گردشگران آب می‌کند.

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

4 – اوتاوا، کانادا

سردبودن اوتاوا و دمای منفی 37 درجه این شهر، شهروندان آن را همچون دیگر نقاط کانادا به سمت یک ورزش معروف زمستان به نام هاکی روی یخ سوق داده است.

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

از جاذبه های معروف و طبیعی این شهر که هر زمستان شاهد علاقه مندان به ورزش های زمستانی همچون اسکیت و هاکی است، کانال ردیو است که اولین میراث جهانی آن نیز به شمار می‌رود. کانالی که از شهر گذشته و به بزرگ ترین میدان یخ بازی طبیعی جهان تبدیل شده است.

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

 

5 – هلسینکی، فنلاند

پایتخت سرد فنلاند را طبیعتی از دریا و مجمع الجزایر وسیع دربر گرفته و به این شهر چهره های آمیخته از ظاهر شهری شیک و با طبیعتی زیبا و جذاب داده است. پایین آمدن دمای این شهر تا منفی 33 درجه در اواسط ماه زمستان این فرصت را برای علاقه مندان ورش های زمستانی به وجود می‌آورد تا روی سطح یخی آن، به جست و خیز بپردازند.

پارک مرکزی این شهر، مکانی است که تمام دوستداران ورزش های زمستانی، فرصت یادگیری و انجام این فعالیت ها را در آن پیدا می‌کنند.

 

6 – بخارست، رمانی

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)


اگرچه بخارست زمستان سرد و زیبایی دارد اما جمعیت گردشگران را بیشتر اوقات باید در فصل بهار هنگام آب شدن یخ ها مشاهده کرد.زمستان این شهر منفی 32 درجه دما دارد با این وجود، این «پاریس کوچولوی» اروپا، به جای جاذبه های زمسانی،مخلوطی از معماری نئوکلاسیک،برج های کهن رومیو ساختمان های عصر کمونیست را به گردشگران نمایش می‌دهد که همواره به این سبک به فریفتن آنها می‌پردازند.

از نکات مهم این شهر، همچون لقب آن،ارزانی خدماتی است که در مقایسه با شهر پاریس بسیار مقرون به صرفه تر است.

 

7 – ویلینوس، لیتوانی

شهر ویلینوس که در سال 2009، عنوان مرکز فرهنگی اروپا را نیز یدک می‌کشید، از جمله شهرهای اروپایی محسوب می‌شود که دارای ویژگی های لازم برای گذراندن تعطیلات آخر هفته گردشگران است.

تنها در فاصله کمی‌ از شهر، علاقه مندان به اسنوموبیل، فرصت سواری روی این دستگاه های برف شکن را به دست آورده و می‌توانند در مسیرهای جنگلی و میادین برفی آن سواری کنند.

دریاچه آن که به لطف دمای منفی 30 درجه محیط، کاملا منجمد می‌شود بهترین مکان برای ماهی گیری و کباب ماهی پس از یک سواری اسنوموبیلی بلندمدت است

از دیگر ویژگی های گردشگری این شهر امکان همراه شدن گردشگران با ساکنان محلی دهکده های اطراف و سپری  کردن یک شب در میان برف و درخت و سرما است.

 

8 – تالین، استونی

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)


شهر تالین که در این فصل از سال، همچون ویلینوس به دمایی منفی 30 درجه می‌رسد، با دهکده باستانی قرون وسطایی خود و سرزمین هایی سفید و پوشیده از برف به جذب گردشگر می‌پردازد. تنها بخش خطرناک این شهر، حضور جمعیت گوزن های قطبی آن است که احتمال ایجاد مزاحمت هایی گاه جدی را برای گردشگران به وجود می‌آورد.

 

9 – نوک، گرینلند

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

شهر منفی 5/29 درجه ای نوک با چهره یخی و زیبای خود که ابتدای آن را دربر گرفته به یکی از منحصر به فردترین پایتخت های جهان تبدیل شده است. بازدیدکنندگان این شهر می‌توانند برای دیدن سرزمین پوشیده از یخ آن با بالگرد روی این شهر پرواز کرده و به مشاهده ویرانه های نورس (Norse) یا جست و خیزهای وال های شناور در خطوط ساحلی آن بپردازند. موزه ملی این شهر که در محله قدیمی‌ نوک قرار دارد، بهترین مرکز برای شناخت بهتر گذشته یخ زده گرینلند و طبیعت خیره کننده امروز آن است.

 

 

10 – ورشو، لهستان

حرص و ولع شهر در به خدمت گرفتن فرهنگ، تقریبا نیمی‌ از جاذبه های فرهنگی اروپا را در آن قرار داده است. موزه ها، گالری ها و مناطق تاریخی، مناظر و محیط های فرهنگی همچون کاخ فرهنگ و علم که یکی از بلندترین بناهای به جای مانده از مکتب معماری دوره استالین در لهستان است به این شهر ویژگی خاصی بخشیده است. ویژگی که حتی در دمای 29 درجه زیر صفر این شهر هم یخ نمی‌زند.

 

سردترین پایتخت های جهان! (+عکس)

 

 

از جاذبه های گردشگری ورشو می‌توان به معدن نمک ویلیچکا، قلعه واول و کلیسای جامع کراکوف، کنال البلاگ، خانه وارونه و کوه های پیه نی نی و رودخانه دوناجک اشاره کرد.

 

 

منبع: 7sobh.com


 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 744
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : پنج شنبه 8 تير 1391

 

روستای مریان در شهرستان زیبـــای تالش قرار دارد.

روستای تاریخی مریان در شهرستان تالش و در 143 کیلومتری رشت قرار دارد.این روستا از سمت جنوب به مناطق جنگلی می‌رسد و میتوانید در کنار دیدن روستای مریان از مناظر زیبای جنگل هم لذت ببرید.

یکی از دیدنی‌های تاریخی روستا گورستان باستانی آن است که کهن‌ترین گورستان پیش از تاریخ ایرانی و سندی است بر اینکه از گذشته‌های دور مردمی در این منطقه زندگی میکرده‌اند. ورها دخمه‌ه‏ای چند طبقه و سنگچین شده هستند و بنابر روایتی مردگان این گورستان با وسایل زندگی خود در گورها دفن شده‌اند.

کهن‌ترین گورستان پیش از تاریخ ایرانی را ببینید +عکس

حمامی قدیمی که متعلق به یکی از دوره‌های صفوی یا قاجاری است هم در روستا قرار دارد. دیدن حمام روستا را از دست ندهید.

مریانی‌ها به آذری و تالشی سخن می‏‌گویند و تقریبا همه‌شان به دامداری،باغداری،مرزعه‌داری و ساخت صنایع دستی مشغول روزگار می‌گذرانند.باغ‌های انبوه مریان درخت‌های زردآلو، سیب، به و گلابی دارد و زنان روستایی گلیم،جاجیم می‌بافند.

  کهن‌ترین گورستان پیش از تاریخ ایرانی را ببینید +عکس

خانه‌های روستا در منطقه کوهستانی قرار دارند و بنابراین ساختار آنها با باقی مناطق استان متفاوت است؛خانه‌ها با سنگ و چوب ساخته شده‌اند.درهای خانه‌ها کوچک است تا سرما به داخل خانه نفوذ نکند.

روخانه کرگانرود هم در روستا قرار دارد.شکوه رودخانه پرآب و رنگ‌های پاییزی درختان جنگل پوشیده شده با مه مناظر رویایی را می‌سازند.مردهای روستا هر سال در جشنواره سوارکاری و کشتی شرکت می‌کنند و کودکان روستا هنوز هم به انجام بازی‌های محلی علاقه دارند.

  

کهن‌ترین گورستان پیش از تاریخ ایرانی را ببینید +عکس

  مراسم شب یلدا با رسم‌های ویژه ای در روستا برگزار می‏‌شود.اهالی مریان معتقدند برای برطرف شدن ماه و خورشید گرفتی یا بندآمدن باران باید بر ظرف‌های مسی بکوبند.در سفر به مریان حتما شنیدن صدای نواختن نی چوپانان و آوازهای محلی تالشی را تجربه کنید.

قلعه نصوری  

آبگوشت شوربا،آبگوشت قورمه،ترش آش و آش رشته از غذاهای محلی روستا هستند و  راه دسترسی به مریان از شهر هشتپر است. 

قلعه نصوری

 

 

bornanews.ir

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 686
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : پنج شنبه 8 تير 1391

 

http://www.salmas-ag.ir/portals/salmas-ag.ir/89/24_890406_L600-7966.jpg

روز هفتم تیــر 1360 بر اثر انفجار بمب نیــرومندی در سالن اجتماعات حـزب جمهوری اسلامی آیت‌الله سید‌محمد‌ حسینی بهشتی رئیس دیـوان عالی کشور همراه با دهها تن از شخصیتهای سیاسی و مذهبی کشور به شهادت رسیدند.این حادثه از جمله اقدامات تروریستی سازمان مجاهدین خلق ـ‌ منافقین ـ در سالهای اولیه پس از پیروزی انقلاب محسوب می‌شود.شهید بهشتی در اجلاس دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی همراه با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مقامات دولتی از جمله معاونین وازرتخانه‌ها در حال تبادل نظر با یکدیگر در زمینه مشکلات کشور بودند.
حادثه هفتم تیر شش روز پس از عزل بنی‌صدر از ریاست جمهوری و یک ماه قبل از فرار وی و مسعود رجوی سرکرده سازمان مجاهدین خلق به فرانسه صورت گرفت.سه روز قبل از وقوع این حادثه،محمد جواد قدیری عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر [1] به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد.[2] او روز ششم تیر نیز مجدداً به بعضی متهمین دستگیر شده سازمان تأکید کرده بود که فردا یعنی روز 7 تیر 1360، کار نظام اسلامی تمام است.[3]

http://dl.aviny.com/Album/defa-moghadas/Shakhes/sh-beheshti/kamel/78.jpg

در جلسه روز هفتم تیر پس ازتلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و اعلام برنامه، شهید بهشتی،آغاز سخن نمود.بحث روز درباره تورم بود اما عده‌ای از حاضران مجلس خواسته بودند که راجع به انتخابات ریاست جمهوری نیز بحث شود.[4] شهید بهشتی نیز در این زمینه سخنانی ایراد کرد و براساس نوار ضبط شده از اظهارات ایشان،آخرین جملات مشارالیه در لحظات قبل از انفجار چنین بود:
«...ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برایمان مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند.تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی‌گیرند انتخاب شوند و...»[5]
عامل انفجار هفتم تیر،فردی به نام محمد‌رضا کلاهی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت بود که پس از پیروزی انقلاب به سازمان مجاهدین خلق پیوست و با حفظ این عضویت،ابتدا پاسدار کمیته انقلاب اسلامی خیابان پاستـور شد و بعد با هدایت سازمان،به داخل حـزب جمهوری اسلامی راه پیدا کرد.او در حزب ارتقاء یافت و مسئول دعوت‌ها برای کنفرانس‌ها و میزگردها و جلسات شد.ضمن آنکه مسئول حفاظت حزب نیز گردید.

او بمب را با کیف دستی خود به داخل جلسه حزب جمهوری اسلامی واقع در نزدیکی چهار راه سرچشمه تهران انتقال داد و دقائقی قبل از انفجار،از ساختمان حزب خارج شد.پس از انفجار نیز مدتی در منزل یکی از اعضای سازمان متبوع خود مخفی شد و نهایتاً از طریق مرزهای غربی کشور به عراق منتقل گردید.او در عراق با یکی از اعضای سازمان ازدواج کرد.اما در 1370 در فهرست اعضای «مسئله‌دار» سازمان قرار گرفت،در 1372 از سازمان جدا شد و در 1373 از عراق رهسپار آلمان گردید.
در فاجعه هفتم تیر علاوه بر شهید ‌آیت‌الله بهشتی رئیس دیوان عالی کشور،72نفر دیگر از جمله 4 وزیر،چند معاون وزیر،27 نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند.

امام خمینی در پیامی که به این مناسبت انتشار دادند،فرمودند«این کوردلان مدعی مجاهدت برای خلق،گروهی را از خلق گرفتند که از خدمتگزاران فعال و صدیق خلق بودند.» [6]

امام تأکید کردند «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان اسلام بود.»[7]

 

نمای بیرون آرامگاه شهدای 7 تیر

 

نمای داخلی آرامگاه شهدای 7 تیر

 

پی‌نویس‌ها:
1. در جریان حادثه انفجار مسجد ابوذر که روز قبل از فاجعه هفتم تیر به وقوع پیوست آیت‌الله سید علی خامنه‌ای از ناحیه کتف راست مصدوم شد و رگها و اعصاب دست راست وی نیز قطع شد.برای آگاهی از جزئیات این حادثه به مقاله مستقلی تحت عنوان انفجار در مسجد ابوذر تهران در سایت مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی مراجعه شود.
2. سازمان مجاهدین خلق، پیدایی تا فرجام،مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی،ج 2،ص 593.
3. سازمان مجاهدین خلق، همان.
4. جلسه حزب جمهوری اسلامی 25 روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.در این انتخابات که روز دوم مرداد 1360،پنج روز قبل از فرار بنی‌صدر برگزار شد، محمد‌علی رجائی به عنوان دومین رئیس‌جمهور اسلامی ایران برگزیده شد.
5. روزها و رویدادها،انتشارات پیام مهدی(عج) بهار 1379،ص 184.
6. صحیفه امام، ج 15،ص 2.
7. صحیفه امام،همان،ص 3.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 691
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 7 تير 1391

 

انهدام تاسیسات نظامی و اقتصادی یکی از مهمترین

مراکز پشتیبانی و عقبه جبهه شمالی دشمن

تداوم عملیات های نامنظـم در عمـق جبهه دشمن و همکاری مستمـر با معارضان عراقـی،که بیشتر آنها از گروه طالبانی(یعنی اتحادیه میهنی کردستان عراق)بودند ضربات سنگینی بر پیکر تشکیلات و سازمان نظامی دشمن وارد می آورد.یکی از مهمتـرین و کاری ترین حمله ها از این دست،عملیات فتح 7 بود که طی آن نیروهای خودی تحت امر قرارگاه برون مرزی رمضان با رمز یا فاطمه الزهرا(س) و یگانهایی از معارضین کرد عـراق با هدف انهدام تأسیسات نظامی و اقتصادی دشمن در منطقه

«حلبچه»،«شانه دری»،«سیدصادق» و «اربت» در روز 7 تیرماه 1366 وارد عمل شدند.

 

نیروها با انهدام ساختمان مرکزی رازیت محور«چناق چیان» و دکل مخابراتی و پست برق،شهر سیدصادق عراق را به مدت چند ساعت تحت کنترل خود گرفتند و در همین فاصله به تخریب ساختمانهای دولتی پرداختند.همچنین طی این حمله به پادگانهای شهرهای سیدصادق و حلبچه و یگان ضدشورش این شهر خسارت سنگینی وارد آمد و 6 پایگاه حفاظتی اطراف سید صادق نیز منهدم شد.

نیــروهای عمل کننده در این عملیات با یـورش به پادگان «کانی پانکه» و مقـر تاکتیکی 257 و انهدام مرکز موتـوری لشکر 27 عراق توانستند تعداد 1545 نفـر از نیــروهای دشمن را کشته، زخمی و یا اسیـــر نمایند.در جریان این یـورش ها تعداد 50 دستگاه خودروی نظامی دشمن به آتش کشیده شد.

 

خلاصه گزارش عملیات:

نام عمليات : فتح 7 - برون مرزی

زمان اجرا : 7/4/1366

رمز عملیات : یافاطمه الزهرا (س)

 مكان اجرا : منطقه حلبچه و سیدصادق کردستـان عـراق - عقبه محـور شمالی جبهه دشمن

تلفات دشمن : 1545 (کشته ، زخمی و اسیر)

ارگان های عمل كننده : نیـروهای عملیاتی قرارگاه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

با همکاری معارضان کرد عراقی

اهداف عمليات:

انهدام عقبه ستادی و لشکری دشمن در منطقه حلبچه و سیدصادق کردستان عراق

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 803
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 4 تير 1391

 

@هدف ازاین عملیات پاسخگویی به شرارت‌های عراق درخلیج فارس،بمباران مناطق کردنشین ،تصرف و تأمین بخشی از ارتفاع مسلط بر قلعه دیزه عراق بود
جمعه ۱۱ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۵
صغری خیل فرهنگ

شناسنامه عملیات:

زمان؛ در ساعت 2 بامداد مورخ 3 تیرماه 1366.

مکان؛ جنوب غربی شهرستان سردشت.

اهداف عملیات؛به منظورپاسخگویی به شرارت‌های عراق درخلیج فارس،بمباران مناطق کردنشین تصرف و تأمین بخشی از ارتفاع مسلط بر قلعه دیزه عراق.

رمز عملیات: «یا زهرا (س)»

نیروی عمل کننده: سپاه پاسداران.

تلفات‌ دشمن‌ : ۱۱۰۰(كشته، زخمی و اسير)

شرح عملیات:

در جریان تکمیل عملیات کربلای 10،سپاه پاسداران،دشمن بعثی را در این مطقه مورد حمله قرار میدهند و ضربات مؤثری به آنها وارد می‌آورند و سنگرهای آنان را که معروف به«حفره روباه» بود یکی پس از دیگری تسخیر می‌کنند.
 
دشمن شکست خورده به طرف مرزهای بین‌المللی عقب‌ می‌نشیند.طی این عملیات علاوه بر خارج کردن تعداد 10 روستای ایران از زیر دید و تیر مستقیم عراق،تعداد 19 روستای عراق در زیر دید و تیر رزمندگان اسلام قرار می‌گیرد.
با تسلط بر ارتفاعات منطقه،به ویژه بلندی‌های بوجار،راه نفوذ ضد انقلاب به داخل مرزهای ایران اسلامی مسدود می‌شود و با تسخیر ارتفاعات مشرف به شهر قلعه دیزه عراق این شهر در دید کامل رزمندگان قرار می‌گیرد،به طوری که با چشمان غیرمسلح قابل رویت می‌شود.با تأمین و تثبیت مواضع متصرفه، 20 کیلومتر از نوار مرزی تحت کنترل سپاه اسلام در می‌آید.



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 770
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 4 تير 1391

 

مرور كوتاهی بر عمليات:

در ادامه عمليات کربلای 10،عمليات نصر 4 با طراحی و فرماندهی سپاه پاسداران،در چند محور،درمنطقه شمالی استان سليمانيه و با هدف پيش روی به سوی شرق سليمانيه و تصرف شهر ماووت در تاريخ 31 خرداد 66 با رمز مبارک «يا امام جعفر صادق(ع)» در ساعت 2 بامداد،از قرارگاه نجف آغاز شد. 

ماموريت اصلی در اين عمليات تصرف و تامين شهرک ماووت بود،که به عهده لشکر قدس گيلان گذاشته شده بود.برای اين مهم ابتدا می بايست ارتفاع ژاژيله تصرف و تامين،و سپس تک برای تصرف و تامين شهرک ماووت ادامه می يافت.لذا قرار شد تدابير مربوط به امور رزم و عمليات لشکر قدس توسط سردار شهيد حسين املاکی صورت گيرد.

در اين عمليات لشکر 14 امام حسين(ع)در جناح راست و لشکر 25 کربلا در جناج چپ لشکر قدس گيلان ماموريت داشته اند.

نيروهای اطلاعات لشکر قدس که باهمت سردار حسين املاکی به کادر مجربی تبديل شده بودند،توانستند به عمق مواضع دشمن نفوذ،و راههای مناسبی را برای عبور گردانهای پياده کشف نمايند.

در اين عمليات لشکر قدس با 2 تيپ،به استعداد 5 گردان پياده،موفق شد طی 2 مرحله ماموريت خود را صد در صد با موفقيت به انجام رساند.سرعت عمل رزمندگان لشکر قدس به حدی بوده که معاون تيپ مستقر در ژاژيله عراق به اسارت نيروهای اسلام درآمد.در اين عمليات رزمندگان اسلام در 2 شبانه روز موفق شدند به اکثر اهداف مورد نظر دست يابند.نيروهای دشمن نيز متقابلاً در روزهای بعد چندين باراقدام به پاتک کردند که همه اين اقدامات به شکست انجاميد.

در جبهه خودی نيز با اعزام يگان های تازه نفس به منطقه چند عمليات به منظور دفع نواقص محورهای شاخ قشان و تپه دو قلو انجام شد.اين عمليات پس از 15 روز پايان يافت که نتايج آن: آزادسازی شهر ماووت و ارتفاعات ژاژيله،شاخ قشان،يال غربی،گولان،تپه دوقلو(بالو کاوه)،دشت بالوسه و نيز ترميم برخی از خطوط پدافندی عمليات کربلای 10 بود.در اين عمليات تعداد 557 نفر از نيروهای دشمن به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند و بيش از 6000 نفر از نيروهای دشمن کشته و زخمی شدند.در اين عمليات فرمانده تيپ 2 قدس گيلان سردار شهيد مهدی خوش سيرت به شهادت رسيد. 

گردانهای عمل كننده:

 رمز عـــــــمليات                   يا امام جعفر صادق(ع)

منطقه عملياتی                    با هدف آزادسازی شهرماووت عراق و ارتفاعات

تاريخ عــــمليات                     66/3/31  

 گردانهای عمل کننده

گردان کميل

گردان ميثم

گردان حمزه

گردان امام حسين(ع)

گردان ادوات

گردان تـوپخـانه

گردان ابوالفضل(ع)

گردان پدافند

گردان زرهی

 

نتـايج عمليات:

مناطق آزاد شده

شهر ماووت ارتفاعات ژاژيله وشاخ قشن ارتفاعات 1492،1403،1439،1520 ، 1530،1540 (مساحت مناطق آزاد شده 50 کيلومتر مربع) تجهيزات منهدم شده دشمن دهها قبضه انواع آتشبارتعداد زيادی خودروی نظامی دهها دستگاه تانک و نفر بر تعداد زيادی مهمات وسلاح سبک و سنگين يگانهای منهدم شده دشمن تيپ های 66، 68 و 65 نيروی متخصّص تيپ 99 مکانيزه تيپ های 3 ، 5 ، 7 از گارد رياست جمهوری.تعداد کشته و زخمی بيش از 5500نفر تعداد اسراء 560 نفرغنايم چندين دستگاه تانک ونفر بر دهها قبضه سلاح سبک وسنگين با مهمات. 



 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 815
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 31 خرداد 1391

کربلا

آدم در كربلا

 

وقتی حضرت آدم علیه السلام مرتکب ترک اولى شد از بهشت رانده و بر زمین فرستاده شد،محل هبوط او در مكّه معظّمه بوده است.آدم علیه السلام بر روى زمین حركت كرد و بیابانها و دشتها را زیر پا گذاشت تا گذار او به سرزمین كربلاى پر بلا افتاد.وقتى به آن سرزمین رسید،ملاحظه كرد كه گرد غم و غبار همّ در وجودش پدیدار شد و قلبش به تنگ آمد،تا رسید به قتلگاه حضرت سیّد الشهداء علیه السلام،قدمش به سنگى برخورد كرد و افتاد - و بر اثر اصابت سرش به زمین - خون از سر حضرت آدم جارى شد،آدم علیه السلام ناراحت شد و سر به آسمان برداشت كه،بار الها آیا گناه تازه اى مرتكب شده ام كه مرا اینگونه مجازات می كنى خدایا من تمام عالم را گشتم و چنین بلائى بر سرم وارد نشد،حال آنكه در اینجا چنین عقوبت می شوم!

از جانب پروردگار عالم ندا آمد كه اى آدم از جانب تو گناهى سر نزده است لكن این همانجایى است كه فرزندت حسین علیه السلام بر اثر ظلم شهید می شود،و خداوند روضه سیّد الشهداء را خواند و حضرت آدم علیه السلام بر مصائب آن حضرت گریست.

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 712
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : سه شنبه 30 خرداد 1391

 

عملیّات نامنظم فتح 6

در ساعات اولیه بامداد تاریخ 27/3/66،به منظور پاسخگویی به شرارتهای رژیم بعثی عراق در بی خانمان کردن مردم کُرد،بمباران شیمیایی منطقه و نیز انهدام مراکز و تأسیسات نظامی دشمن در شمال اربیل آغاز میشود.

رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان،متشکل از تیپ 65 هجرت،تیپ مالک اشتر،گردان مستقل ویژه شهادت،حزب دمکرات کردستان عراق،حزب الله کردستان عراق و حزب الّدعوه عراق،مانند دیگر عملیّات پارتیزانی،با عبور از کوهستانها،دشمن بعثی را مورد هجوم قرار میدهند.

تیپ مالک اشتر،حزب دمکرات کردستان،حزب الله کردستان و حزب الدّعوه در محور عملیّاتی کورت سلیم خان در ساعات اولیّه،ارتفاعات دیل کورت و سیخان را تصرف می کنند.در این تهاجم غافلگیرانه،گردان جاش محمد آقابیک و گردان 38 جیش الشعبی به میزان 80 درصد منهدم  میشوند.تعدادی از نیروهای این دوگردان زخمی و کشته میشوند و عدّه ای هم به اسارت قوای اسلام در می آیند.

به علاوه مقداری سلاح سبک و نیمه سنگین نیز به غنیمت گرفته میشود.

در محور عملیّاتی مِرگه سور،ارتفاعات مهم قلندر،پل مواصلاتی گردان مزنه و جاده مرگه سور - دیانا توسط حزب دمکرات کردستان و گردان مستقل ویژه شهادت مورد هجوم قرار میگیرند و در همان ساعات اوّلیّه،ارتفاعات مهم قلندر و پل مواصلاتی به تصرف رزمندگان در می آیند.

در ادامه این عملیّات،طی یک کمین و اجرای آتش سنگین،تعداد 16خودرو دشمن منهدم و   عده ای از سرنشینان آنها کشته،زخمی و یا اسیر می شوند.

با هجوم رزمندگان به داخل شهر مِرگه سور و جنگ تن به تن در خیابانها،دشمن بعثی به سمت غرب شهر عقب نشینی میکند،که با تعقیب رزمندگان،تعداد زیادی از آنها به هلاکت می رسند، به طوری که در اکثر خیابان های شهر اجساد بعثیان به چشم می خورد.

همچنین بیش از 100 نفر از آنها به اسارت در می آیند و اماکن نظامی شهر به آتش کشیده می شود.دشمن برای باز پس گیری شهر دو پاتک انجام میدهد که هر بار با تحمل تلفات و خسارات به عقب رانده می شود.

نتایج عملیّات

انهدام کلیه پایگاههای مهم در ارتفاعات کورت قلندر و سلیم خان در شمال دیانا.

انهدام مراکز نظامی شهر مِرگه سور.

زیر آتش قرار دادن جاده مِرگه سور ـ دیانا و پل مواصلاتی.

انهدام دو گردان از جیش الشعبی.

انهدام 16 خودرو نظامی.

 تعداد کشته و زخمی دشمن:

بیش از 800 نفر.

تعداد اسرا:

بیش از 130 نفر



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 682
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 27 خرداد 1391

 

خاطره ایی منتشر نشده از زبان پزشک معالج شهید حاج ابراهیم همت

 
در یكی از روزهای زمان دفاع مقدس در بیمارستان امام حسین(ع)در منطقه دار خوین خوزستان مشغول عمل جراحی بودم كه یكی از برادران مرا صدا كردند و گفتند كار مهمی پیش آمده و راه بیفید با هم برویم و سپس مرا سوار ماشین لندكروز كردند و به همان منطقه و در واقع قرارگاه و خط مقدم بود و در همین حین من كم‌كم احساس نگرانی كردم از این بابت كه تک و تنها داشت مرا می‌برد و من نمی‌دانستم كه مرا كجا می‌برد تا اینكه به مقر رسیدیم و مرا به داخل مقر هدایت كرد و بعد از پیاده شدن از ماشین شهید ممقانی را دیدم كه ایشان من را از قبل می‌شناخت و من نیز با دیدن او آرام‌تر شدم و سپس مرا داخل زیرزمینی بردند كه دیدم جوانی كف این سنگر دراز كشیده و همان موقع فهمیدم كه مرا آورده‌اند كه این جوان را ویزیت كنم.
من دیدم كه این جوان با یک چهره بسیار نورانی با ابهت و ملكوتی كف سنگر دراز كشیده و بسیار زار و نزار با چشم‌های گود رفته و رنگ و روی پریده و بی‌رمق كف سنگر دراز كشیده بود و در این حین شهید ممقانی به من گفت شما كاری كنید كه این جوان خوب شود و من هم ایشان را معاینه كردم و از او پرس و جو كردم دیدم كه آب بدن این جوان رفته و تقریباً سه چهار شبانه روز است نه استراحت كرده و نه چیزی خورده و من دیدم كه این جوان نیاز به استراحت درمان دارد و به آنها گفتم كه این مریض باید 24 ساعت بستری شود و باید به او سرم وصل كنیم تا حال او خوب شود و سپس آنها گفتند كه 24 ساعت زیاد است و ما او را می‌خواهیم و شما خیلی زود او را طوری درمان كنید كه او سرپا شود و بتواند ادامه فعالیت دهد و به حالت عادی خود برگردد و آنها فكر میكردند كه او مریضی ساده‌ای دارد و با یک آمپول به حالت طبیعی خود برمیگردد و خوب می‌شود من بلافاصله به آنها گفتم كه این آقا در اثر فعالیت زیادآب بدنش رفته و بدنش انرژی ندارد و خستگی مفرط دارد و اگر اجازه دهید من 3 الی 4 ساعته ایشان را به حالت طبیعی خود برمی‌گردانم و آنها نیز این مطلب را قبول كردند.
بعد از این صحبت‌ها من به شهید ممقانی گفتم كه مواد لازم را بیاورد كه من ایشان را درمان كنم.دكتر ربانی ادامه داد كه شهید ممقانی دنبال تهیه این وسایل رفتند و چند دقیقه بعد دیدم كه یک موتوری آمده جلوی سنگر پارک كرد و موتورسوار به داخل سنگر آمدوكاغذی را به دست این جوان كه داخل سنگر دراز كشیده بود داد و این جوان بلافاصله نامه را خواند و یكدفعه دیدم با خواندن این نامه از جایش بلندشد و برای من بسیار عجیب بودكه این جوان كه رمقی نداشت و تاب حركت به یكباره از جایش بلند شد و از زمین خداحافظی كرد و معذرت خواهی كرد و سوار موتور شد و رفت.
دكتر ربانی ادامه داد:
من همین طور متعجب شدم كه یک دفعه چه اتفاقی افتاد و سپس به بیمارستان رفتم بعد از عملیات به اهواز برگشتم و در آن موقع بود كه تازه فهمیدم كه این جوان برومند شهید همت بود كه در موقع عملیات خیبر موقعی كه سوار موتور تریل شده و به سمت خط مقدم در حركت بوده به درجه رفیع شهادت می‌رسد و این اولین و آخرین باری بود كه شهید همت را زیارت كردم.
شهید بزرگوار همت كه از فرط خستگی،دوندگی و بی‌خوابی و گرسنگی در عملیات خیبر به چنان حالتی افتاده بود كه دكتر ربانی را برای مداوای او برده بودند كه ایشان را مداوا و به حالت طبیعی برگرداند با شنیدن ندایی كه از بالا آمده بود و ایشان خوانده و به آسمان‌ها برد.
  

 

روحش شاد و یادش گرامی باد


:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 665
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 27 خرداد 1391

 

نفوذ به‌ قلب‌ دشمن‌ از جبهه‌ جنوبی‌

اين‌ عمليات‌ محدود و نفوذی‌ را،نيروی‌ زمينی‌ ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی‌ همانند عمليات‌ نصر2،به‌ اجرا درآورد.هدف‌ از انجام‌ عمليات‌ «نصر3» انهدام‌ تـوان‌ رزمی‌ دشمن‌ در منطقه‌ «زبيدات» در جنوب‌ محور عملياتی‌ دهلران‌ بود.

نيروی‌ زمينی‌ ارتش‌ در روز27 خردادماه‌1366 از محور مذكور به‌ درون‌ خاک‌ عراق‌ پيشروی‌ كرده‌ و ضمن‌ منهدم‌ نمودن‌20 دستگاه‌ تانک‌ و نفربر زرهی،چندين‌ انبار مهمات‌ و شماری‌ خودرو نظامی‌ دشمن،به‌7 گردان‌ رزمی‌ ارتش‌ عراق‌ آسيب‌ رساندند و با كشته‌ و زخمی‌ و اسير نمودن‌1060 تن‌ از نيروهای‌ بعثی‌ و غنيمت‌ گرفتن‌ چندين‌ عراده‌ توپ‌ و ادوات‌ جنگی‌ و شماری‌ خودرو و ده‌ها قبضه‌ سلاح‌ سبک‌ از دشمن، به‌ خاک‌ ايران‌ و خطوط‌ جبهه‌ خودی‌ بازگشتند.

  

 

خلاصه گزارش عملیات:

نام‌ عمليات: نصر3 

زمان‌ اجرا: 27/3/1366

تلفات‌ دشمن‌ (كشته، زخمی‌ و اسير):1060

مكان‌ اجرا: منطقه‌ عملياتی‌ زبيدات‌ در جنوب‌ دهلران‌ - جبهه‌ ميانی‌ نبرد

ارگان‌هاي‌ عمل‌كننده: نيروی‌ زمينی‌ ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی‌

اهداف‌ عمليات: انهدام‌ توان‌ رزمی‌ دشمن‌

 



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 762
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : شنبه 27 خرداد 1391


معماری های بسیار زیبا

*-*-*-*-**-* -*-*-**-* -*-*-**-* -*-*-*

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com

www.darhami.com



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 974
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 24 خرداد 1391

توی جبهه جنوب مشغول نبرد با ایران بودیم که دژبانی من رو خواست

فرمانده مان با دیدن من خبر کشته شدن پسرم رو بهم داد.
خیلی ناراحت شدم.
رفتم سردخانه،کارت و پلاکش رو تحویل گرفتم.
اونا رو چک کردم،دیدم درسته
رفتم جسدش رو ببینم
کفن رو کنار زدم،با تعجب توأم با خوشحالی گفتم:
اشتباه شده،اشتباه شده،این فرزند من نیست
.
افسر ارشدی که مأمور تحویل جسد بود گفت:
این چه حرفیه می زنی؟
کارت و پلاک رو قبلا چک کردیم و صحت اونها بررسی شده
هر چی گفتم باور نکردند
کم کم نگران شدم با مقاومتم مشکلی برام پیش بیاد
من رو مجبور کردند که جسد را به بغداد انتقال بدم و دفنش کنم
به ناچار جسد رو برداشتم و به سمت بغداد حرکت کردم
می خواستم اون رو توی قبرستان شهرمون به خاک بسپارم
اما وقتی به کربلا رسیدم،تصمیم گرفتم زحمت ادامه ی راه رو به خودم ندهم
و اون جوون رو توی کربلا دفن کنم
چهـره ی آرام و زیبــای آن جـوان که نمی دانستــم
کدام خانواده انتظار او را می کشید،دلم را آتش زد.

خونین و پر از زخم،اما آرام و با شکوه آرمیده بوداو را در کربلا دفن کردم و رفتم
...سال ها از آن قضیه گذشت
بعد از جنگ فهمیدم پسرم زنده است و اسیر شده
بعد از مدتی با اسرا آزاد شد
به محض بازگشتش،ازش پرسیدم:
چرا کارت و پلاکت رو به دیگری سپردی؟
وقتی داستان مربوط به کارت و پلاکش رو برایم تعریف کرد،مو به تنم سیخ شد
پسرم گفت:
من رو یه جوون بسیجی خوش سیما اسیــر کرد
با اصرار ازم خواست که کارت و پلاکم رو بهش بدم
وقتی بهش دادم،اصرار کرد که راضی باشم
بهش گفتم در صورتی راضی ام که بگی برای چی میخای
اون بسیجی گقت:من دو یا سه ساعت دیگه شهید میشم
قراره توی کربلا در جوار مولا و اربابم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام دفن بشم
میخوام با این کار مطمئن بشم که تا روز قیامت توی حریم بزرگترین عشقم خواهم آرمید.
 

راوی:ابو ریاض " از افسران زمان جنگ و از سیاسیون حال حاضر کشور عراق"


:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 755
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391

 

خواب یک رزمنده در میدان جنگ /عکس

 

 

در روزهای داغ و آفتابی جنگ،در جبهه های گرم جنوب و روی خاک های

 

تفدیده خوزستان،بعد از نبـردی جانانه،هیچ چیـز دل چسب تـر از آرامشی

 

هر چند کوتـاه،در زیـر سایه ای نسبتاً خنک نیست.

 

 

 گوارای وجودت بسیجی!

خواب یک رزمنده در میدان جنگ /عکس
 

 

 

تبیان



:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 707
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com